Enorme stijging voorverkoop vuurwerk weert illegale handel

De kruiterij bv

De gemiddelde voorverkoop van vuurwerk van de detailhandel via de website www.devuurwerkwinkel.nl steeg in het afgelopen jaar 20 procent ten opzichte van verkoop via de ouderwetse papieren folder. Met de verruiming van de wetgeving voor dit jaar en de vervroegde voorverkooptermijn vanaf 1 november jongstleden voorziet devuurwerkwinkel.nl voor het komende jaar een nog grotere groei. Door deze successen voorziet vuurwerkhandel 'de Kruiterij' een daling van de 'illegale' vuurwerkverkopen.

'Negatieve berichten in de trant van : 'meer kruit is meer ongelukken' verwijzen wij naar het rijk der fabelen', vertelt Maurice Rosbag van Devuurwerkwinkel.nl. 'Doordat het vuurwerk groter is qua oppervlakte wordt de stabiliteit ook beter. De verruiming van de wetgeving en de langere voorverkooptijd die www.devuurwerkwinkel.nl bied zal een daling van het aantal 'illegale' verkopen tot gevolg hebben en er zal meer gecertificeerd vuurwerk verkocht gaan worden.'

Bij de bestelling krijgt de klant via de postcodeselectie de verkooppunten in de regio waaruit hij of zij een voorkeur kan aangeven. Vanaf 1 november jongstleden zijn de lijnen weer open gegaan en kunnen consumenten hun bestellingen plaatsen. De consument kan nu de bestelling plaatsen, vooraf betalen en op 28, 29 en 30 december ophalen bij de winkelier. Het assortiment heeft een aantal aantrekkelijke nieuwe producten en collecties, mede door de nieuwe wetgeving die een hoger kruitgewicht toelaat.

Geen extra kosten

Na het plaatsen van de bestelling via www.devuurwerkwinkel.nl wordt de consument via een orderbevestiging per email op de hoogte gebracht van de bestelling die op het afgesproken tijdstip kan worden afgehaald. Er zijn dan ook geen extra kosten aan verbonden voor zowel de verkooppunten als de consument. De betaling geschiedt via het inmiddels goed ingeburgerde iDeal, het samenwerkingsverband tussen de vijf grote Nederlandse banken voor internetbetalingsverkeer. Dit heeft voor de consument als voordeel dat men geen credit-card nummer hoeft af te geven en de gegevens beveiligd zijn. Voor de leverancier heeft dit als voordeel dat de betaling ontvangen is voor de levering en deze dus geen enkel risico meer loopt. De winkeliers hebben nu meer tijd om in te spelen op wat de klant wil en kunnen zo door het eigen verkoopsucces de illegale verkoop weren.