Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Automobiliste gewond na frontale botsing      |
Een 47-jarige automobiliste uit Eerbeek is op woensdag (27/12) gewond geraakt nadat zij op de Beekbergerweg frontaal in botsing is gekomen met een 34-jarige automobiliste uit Alphen aan den Rijn. De Eerbeekse is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

De melding van het incident kwam omstreeks 12.20 uur bij de politie binnen. Eenmaal ter plaatse bleken drie personenauto's bij het incident betrokken te zijn. De 47-jarige vrouw uit Eerbeek raakte hierbij zodanig gewond dat zij per ambulance naar het ziekenhuis is overgebracht. Op dit moment is de aard van haar verwondingen niet bekend.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de vrouw op de Beekbergerweg in de richting van de Eerbeekseweg reed. Ter hoogte van de kruising met de Vrijenbergweg is zij door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Een tegemoetkomende auto kon haar gedeeltelijk ontwijken door de berm in te sturen, maar werd wel in de flank geraakt. De automobiliste uit Alphen aan den Rijn die daar weer achter reed, kon haar niet ontwijken en is vervolgens frontaal in botsing gekomen met de Eerbeekse. Beide auto's raakten zodanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept.

|     |Apeldoorn - Fietster in botsing met scootmobiel           |
Een 38-jarige fietster uit Apeldoorn is op woensdag (27/12) op de Schrijnwerkershorst in botsing gekomen met een 42-jarige bestuurster van een scootmobiel. Beide vrouwen raakten hierbij gewond. Zowel de fiets als de scootmobiel raakten beschadigd.

Bij de politie kwam de melding van het incident omstreeks 13.35 uur binnen. Ter plaatse bleek dat beide vrouwen door de botsing verwondingen hadden opgelopen. De bestuurster van de scootmobiel kon ter plaatse door medewerkers van de ambulance aan haar verwondingen worden behandeld; de fietster is met pijnklachten aan haar benen voor verdere behandeling naar het ziekenhuis overgebracht.

Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de fietster op een gegeven moment linksaf wilde slaan. Hierbij nam zij de bocht niet ruim genoeg en botste zij tegen de haar tegemoetkomende scootmobiel. Zowel de scootmobiel als de fiets liepen door de botsing schade op.

|     |Apeldoorn - Snelheidsovertreders moeten rijbewijs         |
|     |inleveren                                                 |
Een 25-jarige automobilist uit Ugchelen en een 52-jarige automobilist uit Vaassen hebben op woensdag (27/12) hun rijbewijs moeten inleveren, omdat ze te snel hebben gereden.

De 25-jarige jongeman uit Ugchelen bleek zich omstreeks 18.30 uur op de Aardhuisweg niet aan de toegestane snelheid te houden: hij reed 112 km/u waar 60 km/u is toegestaan. De jongeman kon ter plekke zijn rijbewijs inleveren. De 52-jarige automobilist uit Vaassen reed omstreeks 20.15 uur met 141 km/u op de Amersfoortseweg. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan. Ook hij moest direct zijn rijbewijs inleveren.

In beide gevallen zal de Officier van Justitie beslissen over de teruggave van het rijbewijs.

|     |Lieren - Auto belandt in kanaal; inzittenden ongedeerd    |
Een 21-jarige automobilist uit Nijkerk (Gld.) en zijn passagier, een 16-jarige plaatsgenoot, zijn op woensdag (27/12) met de schrik vrijgekomen toen zij met hun auto in het kanaal belandden. De brandweer en een sleepbedrijf hebben de auto uit het kanaal getakeld.

De melding van het incident kwam omstreeks 19.10 uur bij de politie binnen. Eenmaal ter plaatse bleek dat het duo ongedeerd uit de auto was gekomen en door buurtbewoners al was opgevangen.

Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de 21-jarige bestuurder op Kanaal Zuid in de richting van de Lage Haar reed. Op een gegeven moment schrok hij van de achterlichten van een auto die langs de oprit van een woning stond. Hierdoor stuurde hij naar links, waarna hij in een slip raakte. Uiteindelijk belandde hij met zijn auto in het kanaal. Duikers van de brandweer en mensen van een sleepbedrijf hebben de auto uit het kanaal gehaald. De auto is daarna afgesleept.

|     |Apeldoorn - Diefstal uit woning                           |
Een 33-jarige inwoner uit Apeldoorn heeft op woensdag (27/12) aangifte gedaan van diefstal uit een woning aan de Westenenkerweg. De diefstal heeft op woensdag plaatsgevonden. Hierbij is onder meer een videocamera weggenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft op woensdag tussen 17.30 uur en 19.00 uur plaatsgevonden. Men kon de woning binnenkomen door een ruit te forceren en vervolgens naar binnen te klimmen. Eenmaal binnen heeft men de hele woning doorzocht. Hierbij is onder meer een videocamera verdwenen. Een deel van de spullen is in de directe omgeving teruggevonden. De politie onderzoekt de zaak en vraagt getuigen die iets verdachts gezien hebben zich te melden via 0900-8844.

Einde berichten


---


---


---

---- --