Aedes

Voorbeeldconvenant aanpak hennepteelt

28 december 2006

De ministeries van Binnenlandse Zaken en Justitie hebben in samenwerking met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en andere koepel- en brancheorganisaties een voorbeeldconvenant hennepteelt gemaakt. Ook Aedes heeft aan het tot stand komen hiervan meegewerkt. De klankbordgroep huurrecht heeft hierbij input geleverd.

Aedes vindt het heel belangrijk dat er opgetreden wordt tegen de illegale hennepteelt. Woningen zijn er om in te wonen en niet om illegale activiteiten in uit te oefenen die schadelijk zijn voor de woning en de woonomgeving.

Het voorbeeldconvenant is bedoeld als praktische handleiding voor gemeenten. Met het convenant kan de samenwerking tussen de verschillende partners worden vastgelegd bij het optreden tegen hennepteelt. Een gezamelijke aanpak blijkt succesvol te zijn. Op lokaal en regionaal niveau worden steeds meer initiatieven genomen om de illegale hennepteelt integraal aan te pakken. Omdat de situatie in elke gemeente uniek is vraagt een convenant om maatwerk, zodat het toegepast kan worden in de lokale situatie.

Het voorbeeldconvenant geeft een overzicht van elementen (artikelen) die in een eigen convenant kunnen worden overgenomen. Een uitgebreide toelichting op het gebruik van het voorbeeldconvenant staat onder het kopje 'Voor u begint' op de onderstaande webpagina.


* Informatie over de aanpak van hennepteelt - Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid Zie het origineel