Politie Gelderland-Zuid


Malden - Vuurwerkoverlast


Malden, 28-12-2006 * De politie heeft de afgelopen dagen al meer dan 70 meldingen ontvangen over overlast door vuurwerk. Overal in de regio wordt er speciaal toezicht gehouden. Grote hoeveelheden vuurwerk zijn er nog niet in beslag genomen.


Enkele voorvallen:

* Op basis van onderzoek heeft de politie woensdagmiddag 27 december gezocht in een woning in Malden. In deze woning werden in totaal dertien dozen met Chineze rollen in beslag genomen. De eigenaar van de rollen was op dat moment niet thuis. Hij zal later door de politie worden gehoord.
* In een fietsenstalling op de Tunnelweg in Nijmegen werd met behulp van vuurwerk brand gesticht. Een fietstas werd in de brand gestoken. Door de brand raakte vijf fietsen beschadigd. De eigenaren van de beschadigde fietsen hebben zich zich niet bij de politie gemeld.
* In Bruchem controleerde een biketeam van de politie op overlast. In totaal werden vijf personen bekeurd voor het afsteken van illegaal vuurwerk. Ook werden er een doos met strijkers in beslag genomen.
* In de omgeving Pr. Beatrixlaan in Tiel hoorden agenten dat er vuurwerk werd afgestoken. Na enig speurwerk troffen zij drie personen aan met een aansteeklont. Uiteindelijk werd bij deze personen een grote vuilniszak vol met vuurwerk in beslag genomen.(06)