Openbaar Ministerie

Verdachte in zaak Tamara Wolvers voorgeleid

Den Haag, 27 december 2006

Politie Hollands Midden heeft vorige week donderdagavond 21 december een 37 jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Tamara Wolvers.

De verdachte is vanmiddag door het openbaar ministerie in Den Haag voor de rechter-commissaris geleid. Deze heeft vandaag bepaald dat de man in ieder geval nog 14 dagen langer moeten vastzitten in voorarrest.

Nadat het levenloze lichaam van de 28 jarige Tamara Wolvers op woensdag 12 juli 2006 in haar ouderlijke woning aan de Maasstraat in Alphen aan den Rijn was aangetroffen, werkte de politie met 40 man aan het onderzoek. Na twee maanden werd dit team teruggevoerd tot 15 personen die het onderzoek hebben voortgezet en continue hebben gewerkt om de dader op te sporen.

Er is tijdens het onderzoek zeer vasthoudend gerechercheerd. Lange tijd werd het onderzoek breed gehouden. Alle mogelijkheden werden uitgezocht. Een opeenstapeling van gegevens heeft de politie op het spoor van de 37 jarige Alphenaar, een bekende van Tamara, gezet. Hierdoor kon de verdachte op last van de officier van justitie worden aangehouden.

De politie zet de komende tijd het onderzoek voort.