Gemeente Utrecht


Schriftelijke vragen 2006 nr. 160 van mevrouw A. van Rooij inzake het Stadhuisplein.
2006 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
160 Vragen van mevrouw A. van Rooij
(ingekomen op 27 december 2006)


D66 wil graag voorkomen dat u of wij benaderd worden door verwarde bewoners als gevolg van onduidelijke wijkberichten, zoals het wijkbericht "vertraging herinrichting Annastraat" van december 2006. In dit wijkbericht schrijft u: "In september is een eerste schetsontwerp voor het Stadhuisplein besproken met de wethouders Giesberts en De Weger". Bewoners van de Annastraat kunnen evenals D66 onmogelijk weten waar het Stadhuisplein is. Stratenboeken en navigatiesystemen bieden ons en de bewoners geen soelaas. U zult de onderstaande vragen van D66 dus ook wel erg logisch vinden:

1. Waar is het Stadhuisplein?
2. Bedoelt het College de Korte Minrebroederstraat misschien?
3. Herinnert het College zich dat D66 diverse keren heeft voorgesteld om de Korte Minrebroederstraat om te dopen in het Stadhuisplein en dat het College dat voorstel afwees omdat het stuitte op praktische bezwaren?
4. Nu u, niet voor de eerste keer overigens, de term Stadhuisplein gebruikt voor de Korte Minrebroederstraat (althans, wij denken dat u de Korte Minrebroederstraat bedoelt) in officiële stukken, wordt het dan geen tijd om gewoon bordjes op te hangen met de naam Stadhuisplein, teneinde onder bewoners van de stad de verwarring weg te nemen? Als een formele wijziging te moeilijk is, is een informele naamswijziging dan wel denkbaar?


---- --