Ingezonden persbericht


Media alert

28 december, 2006

Drank en bedrijfsgegevens, geen gelukkige combinatie

~ Duitse en Britse medewerkers zijn het minst zorgvuldig met draagbare opslagmedia tijdens de Kerstborrel ~

Medewerkers moeten voorzichtiger omgaan met bedrijfsinformatie tijdens de Kerstborrel, zo blijkt uit een rondvraag van eindpuntbeveiligingsexpert Centennial Software. Overmatig alcoholgebruik van medewerkers leidt regelmatig tot het verlies van draagbare opslagmedia en vormt zodoende een risico voor de beveiliging van bedrijfsgegevens.

Van de Duitse respondenten geeft maar liefst 53 procent toe dat zij na het nuttigen van een aantal drankjes tijdens de Kerstborrel wel eens een mobiele telefoon, USB-stick of MP3-speler met bedrijfsgevens zijn verloren. De Britten volgen met zo'n 50 procent. Volgens Centennial Software zouden de Britten en Duitsers een voorbeeld moeten nemen aan de Nederlandse werknemers, aangezien zij met 5 procent het minst vaak bedrijfsinformatie verliezen na een avondje feesten.

Meer dan de helft van de respondenten die wel eens mobiele telefoon, USB-stick of MP3-speler verloren gaf aan dat dit tijdens de Kerstborrel zelf gebeurd is. In de meeste gevallen is het apparaat hierna niet meer teruggevonden. Ook worden taxi's en het openbaar vervoer vaak genoemd door respondenten als plek waar zij vermoedelijk hun apparaat zijn verloren.

"Het is begrijpelijk dat medewerkers zich willen ontspannen tijdens de feestdagen, maar toch zijn deze uitkomsten verontrustend", aldus Matt Fisher, vice-president bij Centennial Software. "Datadiefstal is een groeiend probleem en je mag dan ook van medewerkers verwachten dat zij extra voorzichtig zijn met bedrijfsgevens, ook wanneer zij iets teveel hebben gedronken. Daarnaast moeten werkgevers beter toezicht houden op het gebruik van draagbare opslagmedia en eventueel gebruikmaken van data-encryptie, zodat zij zeker weten dat de gekopieerde data goed beveiligd is."

"Wanneer medewerkers draagbare opslagmedia verliezen zonder dat zij zich hiervan bewust zijn, maakt dit de organisatie zeer kwetsbaar", vervolgt Fisher. "De database met klantgegevens kan worden gestolen en in handen komen van concurrenten of criminele organisaties en virussen krijgen eenvoudig toegang tot het netwerk. Het is zeer belangrijk dat ondernemingen de nodige beveiligingsmaatregelen treffen om bij te houden wie welk apparaat gebruikt en waarom. Niemand wil zich immers zorgen maken tijdens de feestdagen."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Centennial Software
Centennial Software is een toonaangevend ontwikkelaar van applicaties voor de inventarisatie van desktopcomponenten en beveiligingsbeheeroplossingen. Centennial Software heeft momenteel meer dan vier miljoen licenties verkocht aan 'blue-chip' ondernemingen over de hele wereld. De oplossingen van Centennial Software zijn verkrijgbaar via een wereldwijd netwerk van resellers en OEM-verkopers. De oplossingen zijn ontworpen om organisaties te helpen bij het beter beheren van hun IT-infrastructuur, het voldoen aan regelgeving en het minimaliseren van operationele risico's.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Rogier Heemskerk van LEWIS Communicatie BV
Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: rogierh@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com