Politie Hollands Midden

Datum: 28 december 2006

Sassenheim Doorgereden na omver rijden lichtmast

De politie heeft woensdagavond 27 december een 34 jarige vrouw uit Katwijk gehoord nadat deze rond 20.35 uur op de kruising Hoofdstraat met de Parklaan met haar auto tegen een lichtmast was gereden en daarna zonder dit te melden verder reed. De lichtmast was zo beschadigd dat deze direct door Nuon weggehaald moest worden. De politie zette daarvoor de kruising voor ongeveer een half uur af. Een getuige had het kenteken van de auto genoteerd en belde de politie. Hierdoor wist de politie de vrouw snel te vinden. Zij verklaarde dat zij in de bocht weggleed en tegen de lichtmast botste. Ze bekeek even de schade aan haar auto maar vergat naar de andere schade te kijken. Omdat ze geschrokken was reed ze maar naar huis met de bedoeling om daar te politie te bellen. De politie was echter sneller dan het belletje. Haar wacht dan ook een proces-verbaal voor het doorrijden na aanrijding. De vrouw vertelde niet te weten dat haar gedrag strafbaar was.

Warmond / Oegstgeest Politie neemt illegaal vuurwerk inbeslag Sassenheim De politie heeft woensdag 27 december op vier adressen 12 lawinepijlen en 89 strijkers inbeslaggenomen. De vondsten werden gedaan bij onderzoek naar de vernieling van een portier van een op de Marijkestraat in Warmond geparkeerde auto. Op maandagochtend 25 december ontdekte de eigenaar een flinke deuk en lakschade die vermoedelijk was veroorzaakt door vuurwerk. Het onderzoek leidde naar een 18 jarige Warmonder. Bij hem thuis werden 89 strijkers gevonden. Of hij de schade heeft veroorzaakt wordt nog onderzocht. Via deze verdachte kwam de politie bij een 17 jarige plaatsgenoot en trof daar twee lawinepijlen aan. Vervolgens werd een bezoek gebracht aan een 16 jarige jongen uit Oegstgeest. Hier vond de politie vier lawinepijlen. Uiteindelijk bezocht de politie ook nog een 18 jarige jongen uit Sassenheim. Daar werden zes lawinepijlen gevonden. Alle jongens kenden elkaar. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Politie vindt drugs

Bij de controle van een 46 jarige automobilist uit Den Haag heeft de politie woensdagavond 27 december 36 XTC-pillen en een kleine hoeveelheid vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Tevens bleek dat de man nog twee boetes moest betalen met een totaalbedrag van 163 euro. De man is voor het verdere onderzoek ingesloten. De controle vond rond 21.55 uur plaats op de Nieuwe Gouwe O.Z.

Stolwijk Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft donderdagnacht 28 december het rijbewijs ingevorderd van een 37 jarige automobilist uit Stolwijk. De invordering vond plaats nadat agenten bij een controle van de man vaststelden dat deze na een ademanalyse meer dan 570 ug/l. bleek te hebben, namelijk 600 ug/l. (limiet 220 ug/l.). De agenten controleerden de man rond 02.55 uur op de Provincialeweg N228. De politie maakt verder proces-verbaal op voor het rijden onder invloed.

--------------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------

Noot voor de redactie /

Politie Hollands Midden