Persberichten Rijn & Venen, 09.30 uur

Utrecht, 28-12-2006

Drie jongens gepakt met vuurwerk

MAARSSEN - Drie jongens van 12 en 11 jaar, uit Maarssen en Utrecht, zijn woensdagavond op de Buitenweg betrapt op het afsteken van vuurwerk. Omstreeks 20.30 uur hoorden surveillerende agenten een knal en zagen de drie wegrennen. De jongens werden in de kraag gegrepen en bleken in het bezit van nog eens in totaal 16 nitraatbommetjes, 12 vuurpijlen en 17 rotjes. De jongens zijn overgedragen aan hun ouders en worden naar Bureau Halt gestuurd voor een alternatieve straf.

Baldadigheid

MAARSSEN - Een 17-jarige jongen uit Maarssen heeft woensdag een bekeuring gekregen wegens baldadigheid. Surveillerende agenten zagen omstreeks 20.25 uur hoe hij op de Cramerlaan probeerde een straatlantaarn uit te trappen. De jongen maakte deel uit van een groepje dat op een plein rondhing. Omdat ze een paar tassen met blikjes bier bij zich hadden, zijn ze weggestuurd.

Ruit vernield
LOENEN AAN DE VECHT Een 17-jarige jongen uit Loenen aan de Vecht is in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden wegens vernieling. Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie een melding dat de jongen de ruit van een vitrine van een horecagelegenheid aan de Rijksstraatweg had ingeslagen. Daarbij raakte hij gewond. De verdachte werd ter plaatse aangehouden en moest eerst voor behandeling naar het ziekenhuis. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.