Politie Groningen

Donderdag 28 december 2006

Provincie Groningen, 28-12-2006

Groningen: minibike ingenomen

De politie heeft woensdagmiddag de minibike van een 16-jarige jongen uit Groningen in beslaggenomen. Agenten zagen de jongen rijden over de Fultsemaheerd, maar konden de jongen niet achterhalen. In de Ypemaheerd trof de politie de jongen opnieuw aan. De politie heeft de minibike meegenomen en deze zal worden vernietigd.

Groningen: fietsster gewond bij aanrijding

Een 25-jarige fietsster uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Paterswoldseweg Laan van de Vrede. De vrouw fietste op het fietspad van de Paterswoldseweg toen een 22-jarige automobilist uit Groningen vanuit de Laan van de Vrede kwam rijden. Hij zag de 25-jarige vrouw over het hoofd. De vrouw is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: hennepplantage

De politie heeft woensdagavond in een woning aan de Heinsiusstraat in Groningen een hennepplantage ontmanteld. In de woning trof men 336 stekjes aan. De stekjes en de goederen die gebruikt werden voor de plantage zijn in beslaggenomen. Naar aanleiding hiervan is een 30-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Marum: illegale goederen aangetroffen

Naar aanleiding van een onderzoek naar illegaal vuurwerk heeft de politie in een bedrijfspand aan de Parallelweg in Marum diverse illegale goederen aangetroffen. Naast 240 nitraatbommen werden nog zon 160 kledingstukken met valse merknamen en symbolen gevonden. Alle goederen zijn meegenomen voor nader onderzoek. Een 16-jarige en 44-jarige inwoner van Marum zijn aangehouden. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Groningen: agressieve man aangehouden

De politie heeft woensdagnacht in de Pelsterstraat een 35-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De politie kreeg een melding dat de man onwel zou zijn geworden. Op het moment dat de politie en ambulance bij de man aankwamen, bleek de man alweer te staan. De onder invloed verkerende Stadjer begon zich opstandig te gedragen naar de ambulancemedewerkers. Ook probeerde hij een agent te slaan. Hij is vervolgens meegenomen naar het bureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Hoogezand: meerdere bekeuringen voor bromfietser

Een 20-jarige bromfietser uit Hoogezand heeft woensdagavond in de Andromeda in Hoogezand meerdere bekeuringen gekregen. De man reed op zijn bromfiets zonder helm, licht en kentekenplaat. Toen de politie de man aansprak, wilde hij er tussenuit knijpen. De agenten konden dit voorkomen. Ook hiervoor werd de man bekeurd. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: ongeval op rotonde

Een 34-jarige automobilist uit Groningen is woensdagnacht gewond geraakt bij een aanrijding op de rotonde Jachtlaan/Hogelandsterweg in Delfzijl. Een 31-jarige automobilist uit Delfzijl wilde remmen voor de rotonde, maar zijn auto stopte niet op tijd. Hierdoor kwamen de autos van beide mannen met elkaar in botsing. De Stadjer is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: ongeval alcomobilist

Bij een ongeval op de Kielsterachterweg bij Hoogezand, is woensdagavond de auto van een 38-jarige automobilist uit Wildervank zwaar beschadigd geraakt. De man verklaarde dat hij moest uitwijken voor een overstekende ree. Toen agenten hem aan een alcoholtest onderworpen, bleek de man onder invloed te zijn van alcohol. Hij had
1,25 promille alcohol in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Veendam: bestuurder onder invloed in sloot

Een 36-jarige automobilist uit Veendam is woensdagavond aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol in de sloot bij de Van Stolbergweg was geraakt. De man kwam met de schrik vrij. Uit een alcoholtest bleek dat de man 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. Daarop moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.