Persbericht Binnensticht, 09.45 uur

Utrecht, 28-12-2006

Diefstal uit winkel

ZEIST- Op woensdagmiddag werden twee pannendieven aangehouden. Omstreeks 14.30 uur werd gezien dat twee mannen met een niet betaalde pannenset uit een winkel aan de 1e Hogeweg liepen. De mannen verdwenen en de politie werd gewaarschuwd. Na onderzoek troffen agenten een auto aan met daarin de pannenset in de kofferbak. Dit was duidelijk te zien omdat er geen hoedenplank. Op dat moment kwamen ook de twee mannen, beiden 30 jaar en afkomstig uit Den Haag, aanlopen. Zij werden aangehouden. In de auto lagen meerdere gestolen goederen die zeer vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn.

Vernielers aangehouden

ZEIST- Op donderdagochtend werden drie jongeren aangehouden nadat ze een brievenbus hadden vernield. Omstreeks 00.30 uur zag een getuige drie jongens bij een brievenbus staan aan de Bachlaan. Kort hierop werd een harde knal gehoord. Agenten waren in de buurt en konden drie personen, van 15 tot 17 jaar uit Zeist, in de omgeving aanhouden. Zij hadden vuurwerk bij de brievenbus gegooid waardoor de brievenbus deels beschadigde. Tegen de jeugd is proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling opgelost

WIJK BIJ DUURSTEDE- Voor een vernieling in augustus 2006 zijn twee verdachten getraceerd. Op woensdag 16 augustus werden twee ruiten vernield van een woning aan de Lothariusstraat. De bewoners waren al eerder doelwit geweest van pesterijen maar deze escaleerden nu in deze vernielingen.

De politie startte een onderzoek en er werden veel getuigen gehoord. Na onderzoek werden twee jongeren als verdachte aangewezen en gehoord. Deze jongeren waren afkomstig uit Wijk bij Duurstede.

De schade aan de woning bedroeg destijds een kleine tweeduizend euro en zal worden verhaald op de verdachten. Tegen hen is tevens proces-verbaal opgemaakt.