Persberichten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 28-12-2006

Twee mannen aangehouden

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 27 op donderdag 28 december twee mannen aangehouden voor het in bezit hebben van een verboden wapen.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 05.05 uur een voertuig op de Royaards van den Hamkade staan. In de auto zaten twee personen met de binnenverlichting aan. De agenten besloten het tweetal te controleren. Op het moment dat de bestuurder om zijn identiteitspapieren werd gevraagd, bleek dat de 25-jarige man uit Utrecht nog gesignaleerd stond en nog 40 dagen moest uitzitten.

Een van de agenten deed het portier open om de verdachte aan te houden en zag dat in het voertuig een stroomstootwapen lag. Hierop werden beide personen aangehouden. De 25-jarige man weigerde in eerste instantie naar de agent te luisteren. Op het moment dat de agent met pepperspray dreigde, liet de man zich aanhouden. De 24-jarige passagier uit Utrecht ging zonder problemen mee.

Straatroof

UTRECHT Op het 24 Oktoberplein vond woensdag een straatroof plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 20-jarige vrouw uit Frankrijk stond met haar auto omstreeks 20.50 uur te wachten voor het rode verkeerslicht ter hoogte van het 24 Oktoberplein. Plotseling werd de ruit van het rechterportier ingeslagen en griste een onbekende jongen haar tas van de voorstoel.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Het signalement van de verdachte luidt: ongeveer 20 jaar oud, kort donker haar en een getinte huidskleur. De man droeg donkere kleding en rende na de beroving weg met een medeverdachte de woonwijk in. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Overval op woning

UTRECHT Woensdagavond vond op een woning aan de Auriollaan een gewapende overval plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 59-jarige bewoonster uit Utrecht deed omstreeks 19.10 uur de voordeur van haar woning aan de Auriollaan open omdat er aangebeld werd. Op dat moment stond een onbekende man voor haar en bedreigde haar met een mes. Een tweede verdachte voorkwam dat de vrouw ging schreeuwen. De verdachten duwden de vrouw haar woonkamer in. Hier zag zij dat er nog een derde verdachte was. De mannen namen de tas van het slachtoffer mee en verlieten de woning. Volgens het slachtoffer ging het om drie mannen tussen de 20 en 25 jaar oud van vermoedelijk Marokkaanse afkomst, rond de 1.80 m. lang. Eén verdachte droeg een bril en een muts.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Amsterdamsestraatweg heeft de politie een man aangehouden voor het plegen van een diefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 14.25 uur dat een man zich verdacht gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat de man zonder af te rekenen een aantal goederen mee wilde nemen. Het personeel greep in en hield de 34-jarige man uit Utrecht aan en droeg hem aan de inmiddels gewaarschuwde politie over. Op het bureau ontdekten de agenten tijdens de fouillering dat de man een papier bij zich had waarop te lezen was dat hij een aantal goederen had verpand.

De goederen kwamen bij de agenten bekend voor. Het betrof onder andere een tweetal golftassen. Na enige zoekwerk bleek dat de tassen in november gestolen waren. De Utrechter werd ingesloten. De politie onderzoekt verder of de man meerdere goederen heeft verpand die eventueel van diefstal afkomstig zijn.

Auto-inbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT Op het Attleeplantsoen heeft de politie een jongen op heterdaad aangehouden terwijl hij een auto-inbraak had gepleegd.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 13.25 uur een jongen hard rennend vanuit de richting van een grijze bestelbus komen lopen. De jongen had een aantal spullen in zijn hand. De agenten vertrouwden het niet en hielden de jongen staande. De 17-jarige jongen uit Utrecht verklaarde dat hij het navigatiesysteem dat hij vasthield zojuist op straat had gevonden. Tevens had de jongen nog twee mobiele telefoons bij zich. Ook die had hij op straat aangetroffen.

De agenten vertrouwden het verhaal niet en dat werd bevestigd door een bestuurder van de grijze bestelbus die op de agenten kwam aflopen omdat er zojuist uit zijn auto een navigatiesysteem en twee mobiele telefoons waren gestolen. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bestuurder taxibusje beroofd

UTRECHT Woensdagavond vond op de Adriaan Mulderstraat een laffe beroving plaats op een chauffeur van een taxibusje.

Een 59-jarige chauffeur uit Utrecht stond met zijn taxibusje omstreeks 19.05 uur op de Adriaan Mulderstraat een invalide passagier achter in zijn busje te helpen. Op het moment dat hij de rolstoel van de klant met de lift omhoog deed zag hij dat een onbekende jongen het portier van zijn busje opendeed en uit de cabine de navigatieapparatuur weghaalde. Omdat de man de invalide passagier niet alleen kon laten, kon de verdachte gewoon weglopen.

Uiteindelijk heeft de chauffeur met een getuigen nog wel geprobeerd de jongen te achtervolgen. Tijdens de achtervolging gooide een tweede verdachte nog een gestolen fiets naar het slachtoffer waardoor de man ten val kwam en de achtervolging moest staken. De politie is op zoek naar getuigen van de laffe beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.