Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen, 28-12-2006

Vervolg voetgangers gewond na aanrijding
KLAZIENAVEEN - Een 52-jarige bestuurder heeft woensdagavond twee vrouwen (het gaat om een 18-jarige vrouw uit Sneek, de identiteit van de andere vrouw is nog niet bekend) aangereden bij een oversteekplaats aan de Dordsedijk. Ter hoogte van de kruising zag de man plotseling de overstekende voetgangers en probeerde nog te remmen. Toch raakte hij de twee vrouwen. Eén van hen is naar het ziekenhuis in Groningen gebracht, de andere vrouw is naar het ziekenhuis in Emmen vervoerd. Hun toestand is stabiel. Medewerkers van de Verkeersongevallen Analyse hebben sporenonderzoek verricht. (BPS 06-211717)

Alcomobilist aangehouden
ROGAT - Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 21-jarige jongen uit Koekange aangehouden aan de Sluisweg wegens het rijden onder invloed. De beginnende bestuurder blies op het 105 ugl. Terwijl 88 ugl is toegestaan. Tegen hem is proces-verbala opgemaakt. (BPS 06-211791)

Politie houdt verkeerscontroles
HOOGEVEEN - Om de verkeersveiligheid te waarborgen heeft de politie woensdagmiddag op het Stationsplein en de Binnenhorst gecontroleerd. Er zijn boetes uitgedeeld voor: het parkeren in strijd met het parkeerverbod (4x), het niet handsfree bellen in de auto (1x), het parkeren op een parkeerplaats van vergunningshouders zonder geldige kaart, het rijden zonder geldig rijbewijs (1x), het rijden op een bromfiets zonder geldige verzekeringsplaat (2x), het niet kunnen tonen van het verzekeringsbewijs voor de bromfiets (2x), het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat (1x) en het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs (1x). (BPS 06-211688 en BPS 06-211703)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, telefoon 0592 361280.