Den Haag is stad van strand en zee

DEN HAAG, 20061228 -- Bijna zestig procent van de Hagenaars vindt Den Haag vooral een stad van strand en zee. Dit blijkt uit een enquête onder ruim 500 leden van het Stadspanel Den Haag over de betekenis van de stad voor haar inwoners. De geënquêteerden noemen Den Haag ook vaak een 'winkelstad' en een 'koninklijke stad'. Daarnaast vinden ze de residentie een cultuurstad met internationale allure. Als uitgaansstad scoort Den Haag daarentegen slecht onder de Haagse inwoners.


Stadspanel Den Haag is in de zomer van 2006 van start gegaan en is een initiatief van marktonderzoekbureau DBMI van Durk Bosma. Al 8000 Hagenaars hebben zich aangemeld, die af en toe hun mening geven over zaken die op de een of andere manier gelieerd zijn aan hun stad en regio. Het platform dat Bosma op deze manier gecreëerd heeft, is een welkom middel ter evaluatie van de citymarketing van Den Haag. Met het oog op de ontwikkelingen in de toeristische sector zoekt DHME daarom naar mogelijkheden om het stadspanel in samenwerking met DBMI in te zetten voor vraagstukken die belangrijk zijn voor toeristische ontwikkelingen en productevaluatie.

Deelname aan het Stadspanel Den Haag staat open voor iedereen die het leuk vindt zijn mening te geven over onderwerpen die in de Haagse regio spelen. Opgeven kan met een geldig e-mailadres op www.stadspanels.nl/stadspaneldenhaag.




Ingezonden persbericht