Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Lunterenaar aangehouden na belemmeren ambulancepersoneel
Publicatiedatum: 28-12-2006 11:32:56

Lunteren - In Lunteren heeft de politie woensdagavond een 56-jarige man aangehouden nadat hij ambulancepersoneel belemmerd had in hun werk. Politieagenten, die bij de hulpverlening assisteerden, hadden kort daarvoor de Lunterenaar vergeefs gevorderd weg te gaan. Het ambulancepersoneel was rond kwart over zes geroepen bij een man die medische hulp nodig had. De Lunterenaar ontfermde zich in eerste instantie over de echtgenote van de man maar wilde op een gegeven moment weten hoe het met het slachtoffer ging. Omdat daarover niet direct uitsluitsel gegeven kon worden zou de Lunterenaar naar het ambulancepersoneel hebben geschreeuwd en hen gehinderd hebben hun werk te doen. Nadat de politieagenten vergeefs geprobeerd hadden de Lunterenaar te kalmeren werd hem bevolen weg te gaan. Toen de man het ambulancepersoneel bleef hinderen werd hij aangehouden. De Lunterenaar is na verhoor vrij gelaten. Justitie besloot hem te dagvaarden. De man, waarvoor het ambulancepersoneel te hulp was geroepen, is naar het ziekenhuis gebracht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Wageningse slachtoffer van tasjesroof

Publicatiedatum: 28-12-2006 11:31:45

Wageningen - Een 73-jarige vrouw uit Wageningen is woensdagmiddag het slachtoffer geworden van een tasjesroof. De vrouw werd tussen half twee en twee uur op de Veluviaweg ter hoogte van de molen belaagd door een onbekende man op een fiets, die kans zag er met de boodschappentas van het slachtoffer vandoor te gaan. De Wageningse was daarbij verder ongedeerd gebleven. Volgens de vrouw zou het gaan om een man met een normaal postuur en een gebreid mutsje op. Hij zou zijn weggefietst via de Harnjesweg richting Churchillweg. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept eventuele getuigen op te reageren via 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Weer Edenaar opgelicht door tv-monteur

Publicatiedatum: 28-12-2006 11:30:58

Ede - Een 62-jarige bewoner uit de zeeheldenbuurt in Ede is woensdag opgelicht door een man die zich uitgaf als tv-monteur. Het slachtoffer kreeg die dag omstreeks half één bezoek van een man die zich uitgaf als een medewerker van een kabeltvmaatschappij en dat de kanalen van zijn tv moesten worden ingeregeld. Kennelijk wist de man het vertrouwen te wekken van de bewoner waarna hij hem vijftig euro wist af te troggelen. Volgens de gedupeerde Edenaar zou het gaan om een man van ongeveer 30 jaar met een licht getinte huidskleur, ongeveer 1.75 a
1.80 m lang met een normaal tot tenger postuur. De man zou verder een smal gezicht hebben en goed Nederlands spreken.

Bij de Edese politie zijn sinds begin november een viertal aangiftes gedaan van dit soort oplichtingspraktijken. Daarbij is steeds sprake van een man met hetzelfde soort signalement. Zo is de man al enkele keren gesignaleerd in de Indische buurt en de schildersbuurt en werd telkens bij ouderen geld afhandig gemaakt op dezelfde manier. De man is tot op heden nog niet gepakt kunnen worden. Tot dusver is gebleken dat de politie pas later na de voorvallen werd gewaarschuwd.

Tips
De politie adviseert met klem: wees alert op dit soort praktijken. Laat nooit zomaar vreemden de woning binnen en vraag altijd om een legitimatie. Verder zullen kabeltvbedrijven nooit zomaar onaangekondigd op de stoep staan. Wordt u toch geconfronteerd met dergelijk onaangekondigd bezoek? Ga dan niet op het voorstel in maar maak desnoods een nieuwe afspraak. Intussen kunt u bij het bedrijf waarvoor men werkzaam zegt te zijn verifiëren of het verhaal klopt. Ziet of hoort u iets verdachts? Bel dan gelijk de politie via 0900-8844. Een goed signalement en/of kentekens van gebruikte voertuigen kunnen de politie helpen om snel en doeltreffend op te treden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Nijkerkse belandt in ziekenhuis na aanrijding

Publicatiedatum: 28-12-2006 11:28:55

Nijkerk - Een 23-jarige automobiliste uit Nijkerk is woensdagavond in het ziekenhuis beland nadat ze op de Van Middachtenstraat in haar woonplaats betrokken was geraakt bij een aanrijding. De vrouw had vermoedelijk heup- en rugletsel opgelopen. De aanrijding gebeurde omstreeks half acht op de kruising van de Van Middachtenstraat met de Amersfoortseweg. Volgens getuigen reed de vrouw vanaf de Van Middachtenstraat de kruising op en kwam daarbij in botsing met een andere automobilist, die vanaf de Amersfoortseweg de kruising was opgereden. Als gevolg van de aanrijding kwam de Nijkerkse met haar auto tegen een lichtmast. De andere partij was met de schrik vrijgekomen. Volgens getuigen zou de Nijkerkse vermoedelijk door rood licht zijn gereden. Door de politie was geen drankgebruik geconstateerd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mannen aangehouden na vernieling

Publicatiedatum: 28-12-2006 11:27:59

Nijkerk - De Nijkerkse politie heeft woensdagavond op de Spoorstraat twee Nijkerkers aangehouden op verdenking van vernieling. De twee zouden op het Molenplein de ruit van een auto hebben ingeslagen. Een getuige waarschuwde de politie. Bij de komst van de agenten waren de daders al verdwenen. Op aanwijzen van de getuige werden op de Spoorstraat de beide Nijkerkers aangetroffen die aan het signalement voldeden. De mannen, 19 en 26 jaar oud, moesten mee naar het politiebureau en zijn daar voor verder onderzoek ingesloten. Door de eigenaar van de auto is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rhenense lichtgewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 28-12-2006 11:27:15

Wageningen - Bij een verkeersongeval op de Lawickse Allee in Wageningen is woensdagavond een zestienjarig meisje uit Rhenen lichtgewond geraakt. Het slachtoffer reed omstreeks kwart over zeven op haar bromfiets over het fietspad aan de Lawickse Allee. Op een gegeven moment kwam ze in botsing met een fietser, die uit tegenovergestelde richting kwam. Beiden kwamen daardoor te vallen. De Rhenense had daarna te kampen met pijn aan het hoofd en een been en werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De fietser en de duopassagier van de Rhenense waren met de schrik vrij gekomen. In het ziekenhuis bleken de verwondingen van het slachtoffer beperkt te zijn gebleven tot enkele kneuzingen. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Barnevelder krijgt boete wegens bezit harddrugs
Publicatiedatum: 28-12-2006 11:26:28

Ede - Een 23-jarige man uit Barneveld heeft woensdag van justitie een boete gekregen van 240 euro wegens het bezit van harddrugs. Bij de Barnevelder waren die dag enkele wikkels wit poeder aangetroffen bij een routinecontrole door de Edese politie. Het poeder bleek cocaïne te zijn. Edese agenten hadden de Barnevelder rond vier uur over de Otterloseweg zien lopen onder verdachte omstandigheden. Bij controle werden de wikkels harddrugs aangetroffen waarna de Barnevelder werd aangehouden. Na het afleggen van een verklaring mocht de man weer gaan. De boete die hem door justitie was opgelegd werd gelijk betaald.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Boetes bij verkeerscontroles

Publicatiedatum: 28-12-2006 11:24:39

Ede - De Edese politie heeft woensdag bij verkeerscontroles in de stad 28 boetes uitgedeeld. Gedurende de ochtenduren werd een fietsverlichtingscontrole gehouden op de Parkweg. Daarbij werden 10 bekeuringen uitgedeeld. Gedurende de middag en avonduren werden op verschillende plaatsen 18 bekeuringen uitgedeeld. De helft was voor het rijden zonder licht; de overige bekeuringen waren voor verschillende andere verkeersovertredingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053