Unit 4 Agresso

Unit 4 Agresso acquireert het Spaanse CCS en verkrijgt leidende positie in Spaanse software markt

Sliedrecht, 28 december 2006

CCS (Centro de Cálculo de Sabadell) ontwikkelt, distribueert en ondersteunt financiële software applicaties en biedt value added consultancy diensten. De toegevoegde waarde van CCS ligt in het feit dat CCS haar klanten helpt de efficiency van hun bedrijfvoering te vergroten door bedrijfsprocessen als salarisverwerking, boekhouding, planning, facturering, human resources en klantmanagement te verbeteren.

CCS is opgericht in 1963 en heeft met 522 werknemers een leidende positie in de Spaanse markt voor financiële applicaties voor middelgrote bedrijven (10-500 werknemers), accountantskantoren en belastingadvieskantoren.

CCS verwacht in 2006 een omzet te halen van circa 34 miljoen. De organisatie is winstgevend.

Samen met haar andere activiteiten in Spanje zal Unit 4 Agresso in Spanje in 2007 een omzet genereren van meer dan 50 miljoen. Met meer dan 700 werknemers biedt Unit 4 Agresso haar klanten in Spanje de grootste dienstencapaciteit op het gebied van business management software.

CFO Edwin van Leeuwen: "Schaalgrootte en naamsbekendheid zijn essentieel om gezond winstgevend te zijn en te blijven. Met de acquisitie van CCS worden we een van de grootste softwareleveranciers in Spanje. Daarnaast is Spanje een van de snelst groeiende softwaremarkten in Europa. We kunnen nu in Spanje dezelfde positie opbouwen als bijvoorbeeld in de Benelux. We zien veel potentie in cross selling van producten en het aanwenden van expertise in verschillende verticale markten. Deze acquisitie is daarom van grote strategische waarde."

Meer informatie:

Unit 4 Agresso N.V.
Edwin van Leeuwen CFO
T: +31 (0)184 444444
F: +31 (0)184 444463
Edwin.van.Leeuwen@unit4agresso.com

Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor dienstverlenende bedrijven en instellingen en leverancier van beveiligingssoftware. Met vestigingen in 12 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2005 een omzet van 353 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Ultimo 2005 had Unit 4 Agresso 2.091 medewerkers in dienst.


---- --