Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdagdag 28 december

* MAN DOOR MISDRIJF OM HET LEVEN GEKOMEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De recherche van het district Centrum stelt een onderzoek naar de dood van een nog onbekende man, die in de nacht van woensdag op donderdag omstreeks half drie werd gevonden naast een personenauto in de Breitnerstraat. Omwonenden hadden de politie gewaarschuwd. Naast de wagen trof men het stoffelijk overschot aan van een man. Hij is als gevolg van vuurwapengeweld om het leven gekomen. Er is een rechercheteam geformeerd dat een onderzoek instelt naar de identiteit van het slachtoffer, de verdachte(n) en de juiste toedracht. Een buurtonderzoek is inmiddels gestart.


* VERDACHTE MISHANDELING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-VREEWIJK - Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hielden woensdagmiddag een 25-jarige Rotterdammer aan na een mishandeling. De Rotterdammer wordt ervan verdacht een 64-jarige plaatsgenoot te hebben mishandeld. Dit vond rond vijf uur plaats in een woning aan de Dreef. Het slachtoffer liep meerdere verwondingen op aan zijn hoofd en gezicht. De aanleiding van de mishandeling ligt in de relationele sfeer.


* BEJAARDE MAN IN WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM - De recherche van het district Noord stelt een onderzoek in naar een overval in een woning aan de Dr. de Visserstraat. Omstreeks één uur woensdagmiddag belde een nog onbekende vrouw aan bij de woning van een 87-jarige man. Zij stapte naar binnen en vroeg om geld. Onder bedreiging van een mes pakte de vrouw de portemonnee van het slachtoffer waarna ze hem een duw gaf. De 87-jarige Rotterdammer kwam ten val en raakte licht gewond aan zijn gelaat. De verdachte verdween in de richting van de Bergselaan.