Gemeente Amsterdam



Record aantal verkochte woningen IJburg

28 december 2006
-
Communicatieteam Amsterdam-IJburg

De verkoop van woningen op IJburg is in 2006 meer dan verdubbeld ten opzichte van de voorgaande jaren. De IJburg-consortia verkochten afgelopen jaar op het Haveneiland en de Rieteilanden 844 woningen, een record in de geschiedenis van Amsterdam-IJburg. In 2005 en 2004 waren dat respectievelijk 320 en 384 woningen.

De consortia Groep Waterstad, IJburger Maatschappij en IJ-delta realiseren op het Haveneiland en de Rieteilanden in totaal ca. 3.500 koopwoningen, 750 huurwoningen in de vrije sector en 2.000 sociale huurwoningen. Eind 2006 zijn in totaal ca. 2.200 koopwoningen verkocht.

Hoge verkoopsnelheid

De omvang van de verkoop op IJburg wordt momenteel vooral bepaald door de omvang van het woningaanbod. Vrijwel alle woningen, die de afgelopen tijd op IJburg op de markt kwamen, werden direct verkocht. Ieder project is binnen een periode van drie maanden geheel of zo goed als uitverkocht. De woningbouwproductie op IJburg is dan ook in volle gang.


De hoge verkoopsnelheid staat in schril contrast tot de start van IJburg. Met name in de jaren 2002 en 2003 verliep de verkoop van woningen moeizaam. Nu is IJburg onder Amsterdammers als woonlocatie geheel geaccepteerd. Dit blijkt uit het gegeven dat de hoge afzetsnelheid voor het totale aanbod geldt. Alle woningtypes, kavels en prijsklassen vinden snel kopers en huurders.

Werklocatie

Ook begint IJburg meer bekendheid te genieten als werklocatie. De opening van het grote winkelcentrum op het Haveneiland in het voorjaar van 2006 draagt daaraan bij. Steeds meer bedrijven en bedrijfjes vestigen zich op IJburg.