Vrije Universiteit Amsterdam

Univé en VU medisch centrum tekenen principeovereenkomst voor academische huisartsenpraktijk

Alkmaar. Zorgverzekeraar Univé en VU medisch centrum te Amsterdam (VUmc) hebben een principeovereenkomst gesloten voor het opzetten van een academische huisartsenpraktijk. Via deze gezamenlijke huisartsenpraktijk willen Univé en VU medisch centrum verdere innovatie in de huisartsenzorg bewerkstelligen. Naast de fysieke praktijk, zullen de zorgverzekeraar en VUmc een bijzonder hoogleraarschap huisartsenzorg installeren.
De samenwerking tussen Univé en de afdeling Huisartsgeneeskunde van VUmc moet kwaliteitsverbetering in de huisartsenzorg mogelijk maken. Zorgverzekeraar Univé zet zich hier al geruime tijd voor in. De afdeling Huisartsgeneeskunde van VU medisch centrum ziet in de samenwerking een kans om kennis uit wetenschappelijk onderzoek in de praktijk toe te passen. Het is voor het eerst dat een zorgverzekeraar een leerstoel en het promotieonderzoek op het gebied van huisartsenzorg financiert. Volgens beide partijen maakt de combinatie van een academische huisartspraktijk en een bijzonder hoogleraarschap het mogelijk om de huisartsenzorg tegen het licht van de toekomst te houden.

Univé en VU medisch centrum zijn zeer verheugd over de toekomstige samenwerking. Zij verwachten nog in de eerste helft van 2007 één of meerdere academische huisartsenpraktijken te openen.

Over Univé
Univé Verzekeringen is een coöperatieve verzekeraar en behoort tot de middelgrote verzekeringsmaatschappijen in Nederland. Zij werkt zonder winstoogmerk. Univé biedt brand-, zorg-, schade- en levensverzekeringen tegen concurrerende premies en heeft een verzekeringsrelatie met ruim 1,3 miljoen verzekerden. In totaal telt Univé circa 3.100 medewerkers. Ongeveer 1.700 daarvan zijn werkzaam bij de vestigingen in Zwolle, Alkmaar, Heerlen en Assen; circa 1.400 bij de 34 aangesloten Onderlingen verspreid over 150 vestigingen in Nederland. Meer informatie over Univé vindt u op www.unive.nl.

Over VU medisch centrum
VU medisch centrum heeft als kerntaken patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs & opleidingen. Zwaartepunten in zorg en onderzoek zijn: kanker en afweer, hersenen, bewegen, vitale functies en extramurale zorg.
Het wetenschappelijk onderzoek behoort tot de top 3 van het wetenschappelijk onderzoek van de Nederlandse universitair medische centra. Er werken circa 6.200 medewerkers. Jaarlijks worden 38.000 patiënten opgenomen (al dan niet in dagbehandeling), bezoeken ruim 300.000 patiënten de polikliniek en 40.000 de spoedeisende hulp. Ongeveer 2.000 geneeskunde studenten volgen het medisch onderwijs. De resultaten uit het wetenschappelijk onderzoek worden jaarlijks in ongeveer 2.000 wetenschappelijke publicaties en rapporten gepresenteerd, waaronder 100 promotieonderzoeken.

Amsterdam, 28 december 2006

© VU medisch centrum communicatie@VUmc.nl