Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 28-12-2006

TILBURG, 28 december 2006

Inbrekersgilde actief, politie houdt één inbreker aan.

TILBURG De politie is gestart met een onderzoek naar aanleiding van een vijftal inbraken in woningen die afgelopen nacht op verschillende locaties in Tilburg plaats gevonden hebben. Tijdens een van deze inbraken, in de Prof. Gimbrerelaan, raakte vanmorgen een 54 jarige bewoner gewond, nadat hij een inbreker in zijn woning op heterdaad betrapte. Bij een woninginbraak in de Outshoornstraat hebben agenten na een korte achtervolging een 19 jarige inwoner uit Overberg aangehouden, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij de inbraak.

De technische recherche van de politie is gestart met een uitgebreid sporenonderzoek. Bij vier van de vijf woninginbraken, die vannacht tussen 02.00 uur en 05.00 uur gepleegd zijn, maakten de inbrekers gebruik van een trottoirtegel. Met deze tegel gooiden de verdachten ruiten in wat resulteerde in een behoorlijke ravage. De locaties waarbij gebruik gemaakt werd van stoeptegels zijn twee woningen in de Capucijnenstraat, een woning aan de Bredaseweg en een woning in de Prof. Gimbrerelaan. Bij een inbraak in de Outshoornstraat werd het slot van de deur geforceerd. De buit bij diverse inbraken bestond uit onder andere laptops en een flatscreen.

De bewoners van de woning in de Prof. Gimbrerelaan, een 54 jarige man en zijn 55 jarige partner werden vanmorgen tegen 05.00 uur gewekt door het lawaai van brekend glas. Toen de man op onderzoek uitging kwam hij in de woonkamer oog in oog te staan met een ongenode gast. Tussen beiden ontstond een schermutseling waarbij de bewoner diverse verwondingen opliep. Het lukte de verdachte om tijdens de schermutseling te vluchten. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. Uit de woning werd een lcd- televisie weggenomen.

In de Outshoornstraat achtervolgden agenten, kort na 02.30 uur, na een melding van een woninginbraak, een 19 jarige man. De man rende, samen met een nog onbekende andere verdachte weg na een gepleegde inbraak. Na een korte achtervolging via brandgangen, achtertuinen en daken traceerde een politiehond de verdachte op de Ringbaan West waarna hij kon worden aangehouden. Voor behandeling van een bijtwond werd hij overgebracht naar het Elisabethziekenhuis. Na behandeling kreeg hij een transport richting bureau.

In de maand december werd in het district Tilburg bij 14 woninginbraken gebruik gemaakt van dezelfde modus operandi (ingooien van ruiten met een trottoirtegel). Deze maand registreerde het politie district Tilburg in totaal 220 woninginbraken.

De politie is op zoek naar getuigen van eerder genoemde inbraken en verzoekt een ieder bij onraad of verdachte situaties contact op te nemen via het algemene nummer 0900-8844..
Het kan ook voorkomen dat u iets weet over een misdrijf maar dat niet durft te melden. Bijvoorbeeld omdat u de dader kent. In zon geval belt u de anonieme meldlijn M: Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000

Politie zoekt getuigen van openlijke geweldpleging

OISTERWIJK De politie is op zoek naar personen die gisteravond in de Hoogstraat getuige zijn geweest van een openlijke geweldpleging. Rond 23.00 uur reed een 26 jarige man, afkomstig uit Tilburg, met zijn bromfiets door de Hoogtestraat in de richting van de Gasthuisstraat. Uit tegemoetkomende richting liep een groepje, bestaande uit 8 tot 10 jongeren tussen de 13 en 18 jaar. Het merendeel was in het bezit van een fiets. Het groepje liep de 26 jarige man tegemoet. Op het moment dat beiden elkaar passeerden, gooide een van de jongens een fiets richting het slachtoffer. Het lukte de Tilburger niet meer de fiets te ontwijken. Het slachtoffer raakte de fiets, schoof door en kwam tot stilstand tegen een geparkeerd staande auto. Ten gevolge van deze aanrijding liep hij letsel op aan zijn benen, hand en gezicht. Voor onderzoek werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Tilburg.

Tankwagen kantelt op de N65

TILBURG Vanmorgen, tegen 08.00 uur kwam bij de politie de melding binnen van een eenzijdig verkeersongeval waarbij een vrachtwagen met oplegger gekanteld was. Het ongeval gebeurde op de Rijksweg N65, ter hoogte van Berkel- Enschot. De bestuurder, een 45 jarige inwoner uit Boxtel, raakte licht gewond.

De man reed als bestuurder van een vrachtwagen met oplegger over de rechter rijstrook van de Rijksweg in de richting van Den Bosch. Ter hoogte van Berkel-Enschot werd de vrachtwagen vermoedelijk afgesneden door een personenauto, die van de linker rijstrook naar de rechter rijstrook manoeuvreerde. Om een aanrijding te voorkomen stuurde de vrachtwagenchauffeur naar rechts waardoor de wielen van de vrachtwagen in de berm terecht kwamen. Door het hoogteverschil tussen de berm en het wegdek lukte het de bestuurder niet zijn vrachtwagen direct terug de rijbaan op te draaien. Enkele tientallen meters verder lukte het wel waardoor de vrachtwagen met oplegger ging slingeren en naar links kantelde. Ten gevolge van dit ongeval vloeide de inhoud van de vrachtwagen, aardappelpulp, het wegdek op. Beide rijstroken richting Den Bosch werden afgezet waardoor de hulpdiensten hun werk konden doen. Tijdens het schoonspuiten van het wegdek werd ook een rijstrook van het tegemoetkomende verkeer afgezet. Kort na 13.15 uur werd de weg vrijgegeven.

Politie onderzoekt brandstichting

GOIRLE De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van brandstichting in een auto, die mogelijk kort na middernacht plaats gevonden heeft.
Vanmorgen rond 01.30 uur werd een 22 jarige inwoonster uit Goirle wakker van een geluid. Op dat moment stond haar auto, die ze geparkeerd had in de Hoogtestraat, in brand. Na de nodige bluswerkzaamheden bleek dat er sprake was van brandstichting. Getuigen meldden twee personen te hebben gezien die, nadat ze een brandend voorwerp richting auto hadden gegooid, waren weggerend. De politie stelt een onderzoek in.

Koperdieven aan de haal met 77 haspels

TILBURG Met het opnemen van een aangifte is de politie gestart met een onderzoek naar aanleiding van een inbraak in een bedrijf aan de Kranenberg. De buit bij deze inbraak bestond uit 77 haspels met koper wikkeldraad.

Tussen 17.00 uur gisteravond en 01.25 uur hebben ongenode aan de achterzijde van het bedrijfspand een raam ingeslagen, waarna het aanwezige traliewerk doorgezaagd en omgebogen werd. Op deze manier werd de toegang tot het pand verschaft. Uit het pand werden vervolgens 77 haspels koper wikkeldraad weggenomen. Het gewicht per haspel is 20 kilogram en vertegenwoordigt een geschatte waarde van 15.000 Euro. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die iets meer kunnen vertellen over deze inbraak. De politie verzoekt deze mensen contact op te nemen via het algemene nummer: 0900-8844.

Politie houdt twee verdachten aan na schietincident op woning

TILBURG De politie heeft dinsdag 26 december jl. in Alkmaar een 25 jarige inwoner uit Den Haag aangehouden, die ervan wordt verdacht betrokken te zijn bij het schietincident op een woning in de Eisenhowerstraat op 02 december jl. Eerder, op 12 december jl. werd al een 24 jarige inwoner uit Eindhoven in Eindhoven aangehouden. Ook verrichtte de politie twee huiszoekingen, te weten in Zoetermeer en Den Haag.

De politie startte het onderzoek nadat op 02 december om 05.30 uur een onbekende schoten afvuurde op de gevel van een woning in de Eisenhowerstraat. Niemand raakte bij het schietincident gewond. Ten tijde van het incident waren enkele familieleden van de bewoners in de woning aanwezig. Korte tijd voordat de bewoners, een 26 jarige vrouw en haar 27 jarige vriend, thuis kwamen van een dansfeest in Eindhoven, werd er op de woning geschoten.
De 25 jarige verdachte wordt morgen voorgeleid voor de Rechter Commissaris. In andere verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld.

Politie treft in woning illegaal vuurwerk en hennepkwekerijen aan

TILBURG De politie heeft vanmiddag, in een woning in de Stoeterijstraat een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk en twee in bedrijf zijnde hennepkwekerijen aangetroffen. In het pand heeft de politie twee mannen, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

De politie stelde een onderzoek in de woning in na verkregen. In twee ruimtes troffen de agenten in totaal 272 hennepplanten aan. De benodigde stroom werd buiten de meter om, illegaal afgetapt. Ook troffen de agenten in een slaapkamer 350 kilogram illegaal vuurwerk, bestaande uit onder andere 26 pakketten Chinese rollen, aan. Zowel het vuurwerk als de planten werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de exploitanten. Ze riskeren naast een strafrechterlijke aanpak ook de ontbinding van de huurovereenkomst. De politie ruimt elke week een aantal kwekerijen en voldoet hiermee aan afspraken die vorig jaar in een convenant onder regie van de gemeente met alle betrokken partners is vastgesteld. Kwekerijen zorgen immers voor stankoverlast en brandgevaar. Ook is er een relatie met geweldscriminaliteit.

Kind op dievenpad

TILBURG Bij een speelgoedwinkel op het Wagnerplein hebben agenten vanmiddag een 8 jarig jongetje aangehouden die zich schuldig had gemaakt aan winkeldiefstal. De jongen liep tegen de lamp toen het alarm van de detectiepoort bij het verlaten van de winkel afging. Gealarmeerde agenten namen het kind over en brachten hem naar het bureau waar direct zijn moeder in kennis gesteld werden. Op het bureau bleek de jongen meerdere goederen bij zich te hebben die van diefstal afkomstig waren. De jongen vertelde dat dit niet de eerste keer was dat hij zich schuldig maakte aan het plegen van winkeldiefstal. De politie stelt een onderzoek in.

Auteur: Desiree Brabers