Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Assen, 28-12-2006

Voorarrest inwoner Nieuw Buinen met 90 dagen verlengd

VALTHERMOND - De raadkamer van de rechtbank in Assen heeft de gevangenhouding bevolen van een 45-jarige inwoner van Nieuw Buinen voor de duur van 90 dagen. De raadkamer is van oordeel dat er ernstige bezwaren zijn dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan doodslag en wederrechtelijke vrijheidsberoving van Suzanne Wisman.

Het onderzoek naar de toedracht van de dood van Suzanne Wisman wordt nog steeds met volle kracht voortgezet. Dat onderzoek blijft er op gericht de vraag naar het hoe en waarom van de dood van Suzanne onomstotelijk te beantwoorden. Vanwege het zware belang dat door politie en openbaar ministerie gehecht wordt aan het achterhalen van de feitelijke gebeurtenissen rond de dood van Suzanne worden geen verdere mededelingen gedaan over de inhoud van het onderzoek.

Het Openbaar Ministerie verzorgt de voorlichting over bovengenoemde zaak en is te bereiken via telefoonnummer 0592-339 222.

Politie op zoek naar inbreker
ASSEN Woensdagavond rond 18.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Vredeveldseweg. De inbreker is binnengekomen door een ruit te vernielen. Getuigen zagen de man in de donkere woning met een zaklantaarn schijnen. Hij gedroeg zich verdacht en dus hebben de getuigen de politie gebeld. Toen de verdachte weer naar buiten ging, stond één van de getuigen hem op te wachten. De inbreker nam de benen en wist de fietstunnel in te vluchten. Tijdens zijn vlucht liet hij gestolen goederen achter in de tuin. De politie is op zoek naar de verdachte. Het signalement luidt: jonge, getinte man, ongeveer 1.70 meter, kort haar, zwarte muts en hij droeg een bruin jack. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844. (BPS 06-211733)

Prullebak opgeblazen: vier jongens aangehouden
BOVENSMILDE De politie heeft woensdagmiddag vier jongeren aangehouden op verdenking van het opblazen van een prullebak aan het Wollegras. Op basis van getuigenverklaring wisten agenten de verdachten (een 15-jarige jongen uit Grolloo en een 15-jarige jongen en twee 16-jarige jongen uit Bovensmilde) aan te houden. In eeerste instantie gingen de jongens er vandoor, maar werden toch door de politie ingehaald. Ze zijn alle vier meegenomen naar het bureau voor verhoor. (BPS 06-211705)

Brand in schuurtje
RODEN In de nacht van woensdag op donderdag is brand onstaan in een vrijstaand schuurtje bij een woning aan de Koekoeksbloem. De brandweer heeft de brand geblust. Het is nog niet bekend hoe de brand is ontstaan.
(BPS 06-211798)

Vuurwerkcontrole
SCHOONEBEEK Tijdens een vuurwerkcontrole die woensdagavond werd gehouden in Coevorden, Schoonebeek, Schoonoord, Nieuw Amsterdam en Veenooord is een 13-jarige jongen uit Schoonebeek bekeurd wegens het bezit en het afsteken van strijkers. Na overleg met de ouders gaat de jongeman het Halt traject in. De strijkers zijn inbeslaggenomen. De politie heeft ook woensdag meerdere meldingen van vuurwerkoverlast ontvangen, maar troffen bij controle geen verdachten meer aan. (BPS 06-211772)

Aanrijding met letsel
ASSEN Een 54-jarige bestuurster uit Assen raakte donderdagmorgen gewond bij een aanrijding op de kruising Europaweg-Zuid en Haarweg. Een 24-jarige bestuurster uit Assen reed over de Europaweg vanuit het centrum van Assen en wilde op hetvoornoemde kruispunt linksaf. De 54-jarige bestuurster die uit tegengestelde richting kwam en rechtdoor reed, kreeg geen voorrang. Een botsing was het gevolg. Het letsel van de 54-jarige vrouw is nog niet bekend. (BPS 06-211816)

Gestolen melkbus gevaarlijk voor afschieten carbid PESSE De politie vraagt aandacht voor het volgende. Een man uit Pesse deed donderdag aangifte van diefstal van zijn melkbus. De grijze melkbus is zondag 24 december uit zijn tuin gestolen. Mogelijk wordt de melkbus gebruikt voor het carbidschieten. De eigenaar wil de dieven in dat geval attenderen op de gevaren hiervan. De melkbus is gemaakt van tin of aluminium. Wordt de bus gebruikt om carbid met af te schieten, dan kan de bus uit elkaar knappen met alle gevolgen van dien. Bovendien wil de man natuurlijk graag zijn melkbus ongeschonden terug. (BPS 06-211983)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met de voorlichter, telefoon 0592-361280.