Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 28 december 2006

Aanhouding voor poging inbraak

BREDA: De politie heeft woensdag rond 13:40 uur in de Brusselstraat een 16-jarige Bredanaar aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak. Die poging zou dinsdagochtend na 01:00 uur zijn gedaan bij een woning in de Etterbeekstraat. De politie kwam de jongen op het spoor toen er in de nacht van de inbraak een melding kwam van een oplettende burger die twee jongens zag wegrennen uit de richting van de Etterbeekstraat, nadat een van de twee eerst een tijd lang op de uitkijk had gestaan. Agenten kwamen die jongens even later tegen op de Doornboslaan, die hard waren weggerend toen ze de agenten zagen. De jongens ontkenden iets gedaan te hebben. Maar toen de aangifte van de poging tot inbraak in de Etterbeekstraat binnenkwam, rees het vermoeden dat een van de twee daar iets mee te maken zou kunnen hebben. Volgens de Officier van Justitie was er voldoende bewijs om de 16-jarige jongen aan te houden. De politie onderzoekt de zaak nog.

Winkeldievegges aangehouden

BREDA: Twee Bredase meisjes (15, 16) zijn woensdagmiddag rond 15:15 uur door de politie aangehouden in de Karrestraat. De twee zouden uit een winkel make-up spullen hebben gestolen ter waarde van een kleine dertig euro. Dit werd gezien door personeel van de winke. Ze worden doorverwezen naar Halt voor een taakstraf.

Oplettende burgers zorgen voor aanhouding fietsendief

ZEVENBERGEN: Een 29-jarige man uit Zevenbergen is om 16:00 uur in de Lagewipstraat aangehouden en in verzekering gesteld wegens diefstal van een fiets. Een oplettende getuige meldde bij de politie dat er een fiets gestolen was op de Prins Bernhardstraat. Vanwege het opgegeven signalement en de manier waarop de diefstal was gepleegd, rees bij surveillerende agenten het vermoeden dat het om de 29-jarige man zou kunnen gaan. Ze troffen hem aan bij zijn huis, maar hij ontkende iets met de diefstal te maken te hebben. De getuige had echter gezien dat dader iets in de bosjes had gedumpt en vervolgens was weggereden in een auto van hetzelfde model en kleur auto als de verdachte. Toen even later een andere getuige de politie belde met het verhaal dat er een fiets was gedumpt door iemand met hetzelfde signalement als de dader was dat voldoende voor een aanhouding. De man is in verzekering gesteld.

Aanhouding wegens betrokkenheid ingooien ruit

BREDA: Een 18-jarige Bredanaar is woensdagavond rond 19:30 uur aangehouden in de Jan van den Domstraat. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij het ingooien van een ruit van een woning in die straat. De eigenaar van die woning kwam net de straat inlopen toen hij zag dat twee personen iets gooiden naar zijn woning en hoorde vervolgens glasgerinkel. De eigenaar liet zijn hond los die naar de twee rende. Een nog onbekend persoon wist te ontkomen maar de 18-jarige schrok hier zo van dat hij spontaan op een auto sprong. Daar bleef hij staan totdat de politie arriveerde. Die nam de verdachte mee. In het verhoor ontkende hij elke betrokkenheid.

Jongens aangehouden wegens baldadigheid

ZEVENBERGEN: De politie heeft woensdagavond rond 20:00 uur op de Schansdijk vijf jongens aangehouden (13 - 14) wegens baldadigheid. De vijf zouden daar een brandje hebben gesticht in de bossages. De politie doofde het vuur. De jongens zijn allen na verhoor overgedragen aan hun ouders en doorverwezen naar HALT.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

BREDA: Vier Bredase mannen (19 - 25) zijn donderdagochtend om 05:00 aangehouden in de Kraanstraat. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging tegen een 21-jarige Bredanaar. Deze laatste liep door de Kraanstraat en zag dat twee (van de vier later aangehouden) mannen probeerden een ruit van een woning in te trappen en met een fiets tegen de woning aan te gooien. Het slachtoffer zei hier iets van, waarna de agressie van de vier zich tegen hem keerde. Door de verdachten is hij geschopt en geslagen. Ze zijn overgebracht naar het bureau en verhoord. De politie onderzoekt de zaak nog.

Aanhouding wegens hennep

BREDA: Donderdagmorgen om 10:00 uur is in de Jan Ligthartstraat een 30-jarige Bredanaar aangehouden. In zijn woning troffen agenten een hennepdrogerij aan en twintig kilo hennep. De man is aangehouden en na verhoor lopende het onderzoek weer vrijgelaten. De politie kwam de woning op het spoor dankzij een anonieme melding.

Aanhouding na geweldpleging

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen om 10:45 uur op de parkeerplaats in de Roeselarestraat een 47-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 62-jarige man uit Bavel te hebben geslagen. Volgens de verdachte zou de vrouw van het slachtoffer tijdens het uitstappen met de portier schade hebben veroorzaakt aan zijn voertuig. Volgens het slachtoffer was dit volkomen onmogelijk. Hierop reageerde de verdachte met zijn vuisten. Het slachtoffer liep letsel op aan zijn gebit en schade aan zijn gehoorapparaat. De verdachte is meegenomen naar het bureau en verhoord. Hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Auteur: Manfredi Mauro