Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM, 28 december 2006

Man aangehouden na rijden onder invloed

STEENBERGEN: De politie heeft woensdagmorgen om 02:30 uur op de Burgemeester van Loonstraat een 19-jarige inwoner van Moerstraten aangehouden. De man bleek met teveel alcohol op zijn voertuig te besturen. Een test wees op een waarde van 475 ug/l. Het rijbewijs van de man is in beslag genomen en opgestuurd naar het Openbaar Ministerie.

Over alcohol en beginnend bestuurders
Sinds 1 januari is de wetgeving voor beginnende bestuurders strenger dan voor ervaren deelnemers aan het verkeer. Voor de beginners ligt de grens op 88 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (=ug/l); voor ervaren bestuurders is dit 220 ug/l. Een beginner is iemand die na 29 maart 2002 het rijbewijs heeft gehaald. De eerste vijf jaar geldt voor hen de lagere limiet. Dit percentage geldt ook voor alle brom- en snorfietsers tot 24 jaar. Doel van de regels is om de combinatie van drinken en rijden tegen te gaan. De strengere regels gelden voor jongere en minder ervaren bestuurders, omdat juist die groep een hogere kans heeft op een ongeluk of het veroorzaken daarvan.

Bericht van 151206:
Inbreker op heterdaad aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft vrijdagochtend (15 december) om 02:00 uur een 31-jarige inwoner van Bergen op Zoom op heterdaad aangehouden in de Karmel. De man was aan het inbreken in een pand, waabij een inbraakalarm de politie waarschuwde. Die waren snel ter plaatse en troffen de man aan in het pand. Hij bekende daar op het dievenpad te zijn. De man was binnengekomen door een ruit in te gooien. De man is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt de zaak.

Update 281206: In dit onderzoek is woensdagmiddag rond 13:00 uur in de Jacob Obrechtlaan een tweede verdachte aangehouden. Het betreft een 36-jarige inwoner van Bergen op Zoom. Hij wordt verdacht van medeplichtigheid. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Man aangehouden wegens slaan en vernieling

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft woensdagavond rond 21:45 uur een 35-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden in de Zwartewaal. De man wordt ervan verdacht een 54-jarige inwoner van die straat te hebben geslagen en de deur van diens woning te hebben vernield. Aanleiding was een zakelijk geschil. De man is meegenomen naar het bureau en na verhoor weer op vrije voeten gesteld. De politie onderzoekt de zaak nog.

Zwartrijder aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een donderdagochtend om 10:00 uur een 25-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden op het Stationsplein. De man was in de trein gepakt met zwartrijden en wilde zich toen niet legitimeren aan het treinpersoneel en gedroeg zich recalcitrant. De man is overgebracht naar het bureau. Hij bleek ook nog 42 dagen hechtenis op zijn naam te hebben staan.

Inbreker op heterdaad aangehouden

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dankzij oplettende getuigen een 30-jarige man zonder vaste woon- op verblijfplaats aangehouden die bezig was in te breken. Donderdagmiddag, even na 15:30 uur kwam er een melding binnen dat een verdacht persoon via het balkon een woning in de Arnoldus Asselbergstraat binnen klom. De politie kwam snel ter plaatse en betrapte de inbreker op heterdaad. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak nog.

Auteur: Manfredi Mauro