ABN AMRO

Amsterdam/Chicago, 28 december 2006

ABN AMRO gaat personeelsbestand in Noord-Amerika verkleinen

ABN AMRO kondigt vandaag aan dat het in 2007 het personeelsbestand van haar Noord-Amerikaanse bedrijfsonderdeel met vijf procent (circa 900 functies) zal verkleinen. De reductie zal gevolgen hebben voor zowel ABN AMRO dochter `LaSalle Bank Corporation', als voor de andere activiteiten van ABN AMRO in de VS. ABN AMRO kondigde bij de presentatie van de derde kwartaalcijfers reeds aan dat er gewerkt zal worden aan het verder terugdringen van de kosten en het verder verbeteren van de operationele resultaten in de volgroeide markten, zoals de VS. De vandaag aangekondigde maatregelen sluiten hierop aan.

De reductie, die gevolgen heeft voor vrijwel alle onderdelen en locaties van het Noord-Amerikaanse bedrijfsonderdeel, vloeit voort uit de strategische beslissing om de beschikbare middelen nog meer te concentreren op die activiteiten en klantrelaties die goed aansluiten op ABN AMRO's expertise in Noord-Amerika.

"Het is nooit eenvoudig om dit soort besluiten te nemen," zei Norman R. Bobins, hoofd van de Business Unit Noord-Amerika. "Vanwege de huidige concurrentie is het echter noodzakelijk dat we zeer indringend kijken naar de behoeften van onze klanten en hoe we onze middelen daarop laten aansluiten. Door deze maatregelen zijn we in staat om ook in de toekomst goed in te spelen op de behoeften in de markt."

Het grootste deel van de aangekondigde reducties zal volgens planning plaatsvinden voor medio 2007. Meer details worden bekend gemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers van ABN AMRO op 8 februari 2007.

Perscontacten: 020 - 6288900

Perscontacten VS: Shawn Platt +1-312-904-7240

Investor Relations: 020 - 6287835