Gemeente Venray


28 december 2006

't Podium voorlopig verder zoals gewend

De huidige bedrijfsleider van `t Podium is door de gemeente gevraagd om, voor een periode van maximaal de eerste 3 tot 4 maanden van 2007, `t Podium op vrijdag- en zaterdagavond open te houden op dezelfde wijze als nu het geval is. Om de jongeren op vrijdag -en zaterdagavond niet in de kou te laten staan is voor deze tussenoplossing gekozen. Gedurende deze maanden wordt verder gewerkt aan de constructie voor de langere termijn.

In de gemeenteraadsvergadering van 31 oktober jl. is de nota "samenhang en samenwerking in jeugdbeleid" vastgesteld. In dezelfde vergadering is besloten over te gaan tot koop van café `t Podium per 1 januari 2007, met als doel ruimte te creëren voor activiteiten voor en door jongeren van 16 jaar en ouder. Tevens is aangegeven dat er na aankoop snel gezocht zou gaan worden naar een geschikte vorm van beheer en exploitatie van het pand.

Een sluitende afspraak rondom de wijze van exploitatie van `t Podium is er nog niet met ingang van het nieuwe jaar. Er moet nog een kandidaat gezocht worden voor de exploitatie en er moeten afspraken gemaakt worden met betrekking tot de ruimte voor jongerenwerk in het Podium, het onderhoud van het pand en de verdere uitwerking van het toezicht en het contact met de buurt. Door nog een aantal maanden op reguliere wijze door te gaan met de exploitatie is er tijd om de lange termijn afspraken goed te organiseren.