Open dag Nordic Walking in Vaals


Nordic Walking Open Dag 28 DECEMBER 2006 op Hoeve De Linde te Vaals

VAALS, 20061207 -- Om iedereen kennis te laten maken met nordic walking organiseert "Nordic walking in limburg" op Hoeve de Linde een open dag. Nordic walking instructeurs zijn aanwezig om alle vragen te beantwoorden. Er zijn gedurende de hele dag diverse demonstraties en bezoekers kunnen allerlei verschillende materialen bekijken zoals diverse nordic walking poles, speciale schoenen, handschoentjes, hartslagmeters, verlichting voor het lopen in het donker, kleding en nog veel meer. En natuurlijk kan men ook zelf voelen en ervaren hoe het is om met de nordic walking poles een stukje te lopen.

Nordic walking is op dit moment de snelst groeiende sport in Nederland. Dat is niet zo gek als je bedenkt dat nordic walking voor iedereen geschikt is ongeacht leeftijd, postuur of gewicht. Het grote verschil met gewoon wandelen is dat nordic walking 40 tot 50% effectiever is (bij de juiste techniek) en dat je 90% van alle spieren gebruikt. Nordic walking vertraagt het verouderingsproces, verlaagt het aantal stresshormomen en versterkt het immuunsysteem. Daarnaast krijg je met nordic walking een hoger energieverbruik hetgeen weer leidt tot een hogere vetverbranding. Kortom Nordic walking is gezond! Daar komt nog bij dat nordic walking ook nog eens een goedkope sport is om te beoefenen.

De Open Dag is donderdag 28 december 2006 tussen 10.00 en 16.00 uur op Hoeve de Linde aan de Schuttebergsweg 5 in Vaals. De toegang is gratis. Meer informatie op www.nordicwalkinginlimburg.nl en op www.hoevedelinde.nl of bel met 043-306 48 21.