Gemeente Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul, 12 november 2006

Italiaanse kunstenaars gecontracteerd voor Sylvester Boulevard

Afgelopen weekend is een delegatie van de Stichting Evenementen Valkenburg Promotion samen met burgemeester Constant Nuytens van de gemeente Valkenburg aan de Geul naar Napels vertrokken om contacten te leggen met een aantal kunstenaars van de kunst- en ambachtsmarkt Via S. Gregerio Armeno. Dit heeft geresulteerd in de afspraak dat een aantal van de beste Italiaanse kunstenaars tijdens de Sylvester Boulevard van 29 december 2006 tot en met 7 januari 2007 in de Gemeentegrot aanwezig zullen zijn. Deze markt is bedoeld als verlengstuk van de populaire Kerstmarkten in de grotten, met als doel ook rond de jaarwisseling bezoekers naar Valkenburg te trekken.

Burgemeester Nuytens heeft daarnaast ook goede zaken kunnen doen met zijn Napolitaanse collega-bestuurders, de heer Ponpicelli (wethouder Sport) en de heer Oddati (wethouder Economische Zaken, Cultuur en Toerisme). Samen met hen en de directeur van de Stichting Napolitaanse Handwerkers zijn er concrete stappen gezet voor een verdere samenwerking. Daarbij is concreet gesproken over het Wellness-project en de volgende edities van de Sylvester Boulevard.

Wat deze samenwerking precies inhoud, wordt u uitgelegd door burgemeester Constant Nuytens in een persconferentie op woensdag 15 november 2006 om 11.00 uur in het gemeentehuis te Valkenburg aan de Geul. Hij zal hierin worden bijgestaan door de heren Jo Römling en René Willems van Stichting Evenementen Valkenburg Promotion. De presentatie vindt plaats in het gemeentehuis van Valkenburg aan de Geul, Geneindestraat 4.

U bent van harte welkom.