Ingezonden persbericht


BO! & Blacksoil film festival brengen Black Cinema naar Amsterdam Zuidoost.

Hiphop, muziek, film, binnen, buiten, midden in de winter; alle ingrediënten voor een op zijn minst verrassend mini-winter-festival, waar we graag een traditie van willen maken.

BO! is het maandelijkse muziekpodium voor jongeren. Op de valreep van het oude jaar organiseert BO! i.s.m. Blacksoil een speciaal film en muziek evenement. Vanaf 16.00 worden o.a. Dutch Touch en The Hiphop project vertoond. Dutch Touch is een documentaire van Ulrike Helmer (Egmond Films) over hedendaagse Nederlandse hiphop. The Hiphop project (VS), nog nooit eerder vertoond in Nederland, is het veelbesproken filmproject van o.a. Bruce Willis, Queen Latifah en Russell Simmons en laat een beeld zien van een groep jongeren in New York en de kracht van hiphop. Naast deze langere films zullen er binnen én buiten korte films, clips, VJ materiaal en verschillende videoreportages - gemaakt door jongeren uit Zuidoost - vertoond worden. Uiteraard zal er opnieuw muzikaal talent worden gescout. Zij zullen ondersteund worden door Kings (DJ Turne en DJ Switch), Raffaëla Herbert, zomercarnaval koningin 2005 Imara Thomas en rapper Blaxtar.

BO! Showcases & Open Mic op vrijdag 29 December


Tijd 16.00 - 00.00

Locatie Het Grolsch Music café op de ArenA Boulevard in Amsterdam Zuidoost

Parkeren Villa Arena P5, P6

Entree 7,50 Euro, vanaf 20.00 5 Euro

Meer informatie op www.zocultuur.nl of mail naar bo@zocultuur.nl van ZO! cultuur Zuidoost aan het Bijlmerplein 79, 1102 BH Amsterdam Zuidoost, tel. 020-4511840.

---- --
Synopsis Twee hoofdfilms BO! Black Cinema.

Dutch Touch

Dutch Touch neemt je mee op een ontdekkingsreis naar de cultuur en de wortels van hiphop. Via de straten van Amsterdam Zuidoost, langs de Rotterdamse Maas tot aan de bakermat New York volgde Ulrike Helmer een aantal MC's en crews in hun muzikale en persoonlijke bestaan. De film gaat over gepassioneerde mensen die vaak tegen de verdrukking in en wars van alle modegrillen, hun muziek trouw zijn gebleven; over hiphop als levensstijl en hoe dat het leven van de betrokkenen beïnvloed heeft; over bezielde rappers die vanuit verschillende achtergronden hun eigen identiteit en leefwereld vormgeven.

Bron: www.dutchtouchdefilm.nl

Regie: Ulrike A. Helmer
Met: Brainpower, Jay Collin en Duvel
Producent: Egmond Film and Television