Gemeente Gouda


persbericht: ontmoeting staat centraal bij sportgala (01-12-2006)

Op vrijdag 29 december wordt in sportcomplex De Mammoet het Gouds Sportgala 2006 gehouden. Alle Goudse sportverenigingen hebben hiervoor een uitnodiging ontvangen. De gemeente Gouda organiseert dit gala in samenwerking met de Vereniging voor Goudse Sport Organisaties (VGSO) en RTV Gouwestad, als bedankje voor alle mensen die zich inzetten voor sport in Gouda. Het Gouds Sportgala biedt een sprankelend programma met demonstraties, muziek en entertainment.

Ook worden de Goudse sportvrijwilligers, die het sporten in Gouda mogelijk maken, in het zonnetje gezet. Het Sportgala is inmiddels uitgegroeid tot een evenement waar iedereen die actief is in de Goudse sportwereld elkaar ontmoet. De presentatie van deze avond is in handen van Koert Westerman. Westerman is verbonden aan Voetbal International en is tv-sportverslaggever.

sportverkiezingen
Vast onderdeel van het deze avond is het kiezen van de Goudse sportman, - vrouw, - talent en -ploeg van 2006. De jury voor de sportverkiezingen wordt gevormd door vertegenwoordigers uit de Goudse media, onder voorzitterschap van Gerrit Schinkel, radioverslaggever van Gouwestad sport. Op basis van prestaties van de sporters in het afgelopen jaar maken zij hun keuze.

Sportverenigingen die geen uitnodiging hebben ontvangen, kunnen contact opnemen met Jaco Hodzelmans van de gemeente Gouda. Hij is te bereiken op 0182-588750 of per e-mail jaco.hodzelmans@gouda.nl.

sportbeleid
De gemeente Gouda investeert in een sportieve samenleving. Hiervoor is de inzet van velen nodig. Het is de verdienste van de sportverenigingen, bonden en sportkoepels dat veel inwoners van onze stad actief sporten of op andere wijze daarbij betrokken zijn. Sport als doel komt op de eerste plaats. Sporters, vrijwilligers, verenigingsbesturen en toeschouwers moeten van sport kunnen genieten. Daarnaast kan sport als middel een antwoord geven op nieuwe uitdagingen. Bijvoorbeeld de uitdaging hoe we een gezonde samenleving met gezonde burgers kunnen krijgen. Sport is belangrijk als ontmoetingsplaats en in het opvoeden en opgroeien van kinderen.