Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers


PERSMEDEDELING VAN KAMERVOORZITTER Herman DE CROO

"KAMERVOORZITTER HERMAN DE CROO, EERSTE BURGER VAN BRAKEL"

Vandaag legde Minister van Staat en Kamervoorzitter Herman DE CROO zijn eed af als Burgemeester van Brakel. Hij deed dit tijdens een korte plechtigheid in de ambtswoning van de heer André DENYS, Gouverneur van Oost-Vlaanderen.

Herman DE CROO begon zijn gemeentelijke loopbaan als Burgemeester van Michelbeke, de latere deelgemeente van Brakel waar hij nog steeds woont. Hij werd er de laatste Burgemeester in 1964.
Na de daarop volgende fusies oefende hij in Brakel opeenvolgend diverse functies uit, nl. fractieleider van de liberale oppositie en was ettelijke jaren Eerste Schepen. Hij combineerde deze laatste functie met zijn Ministerambt van o.a. Pensioenen, PTT, Verkeerswezen en Buitenlandse Handel. Herman DE CROO werd opnieuw Eerste Schepen van Brakel tussen 1994 en 2000.

3de termijn als Burgemeester
Hij start zijn 3de termijn als Burgemeester, waarvan een tweede maal opeenvolgend van de fusiegemeente Brakel.

42 jaar...
Herman DE CROO zetelt nu ononderbroken 42 jaar in de gemeenteraden van Michelbeke en later Brakel, 3/4 van deze tijd zetelde hij in het Schepencollege van de gemeente, hetzij als Eerste Schepen, hetzij als Burgemeester.
Zijn gemeentelijke opdracht betekent zeer veel voor hem en hij beschouwt het als een politiek belangrijke taak om de dagdagelijkse problemen van de inwoners van Brakel te mogen en kunnen opvolgen en deze in ploegverband op te lossen. Het ontbreekt hem niet aan lange termijnvisie, wat betreft structuurplannen, verfraaiing van de dorpskernen, bestrijding van erosie en problemen rond wateroverlast. Een echte visie over de toekomst van de gemeente Brakel, samen met een maximale democratische inspraak van de belanghebbende inwoners is onontbeerlijk en boeit Burgemeester Herman DE CROO.

Brussel, 28 december 2006.

Kamer van volksvertegenwoordigers ­ 1008 Brussel D. Van den Bossche Tel.02/549.81.77 - Fax 02/549.83.02 ­ Email: dominique.vandenbossche@dekamer.be

cm