Politie Groningen

Vrijdag 29 december 2006

Provincie Groningen, 29-12-2006

Groningen: automobiliste gewond

Een 40-jarige automobiliste uit Groningen is donderdagmiddag lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de Weg der Verenigde Naties ter hoogte van het Julianaplein. Een 42-jarige automobilist uit Assen merkte te laat op dat de 40-jarige vrouw met haar auto stilstond. Een aanrijding was het gevolg. De automobiliste is naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: gevaarlijk rijgedrag

De politie heeft donderdagmiddag een 19-jarige automobilist uit Groningen op de Spilsluizen aangesproken op zijn rijgedrag. De man had vlak daarvoor op een gevaarlijke manier een auto met daarin agenten ingehaald. Met hoge snelheid reed hij over een verdrijvingsvlak. De agenten reden vervolgens achter de man aan. Hieruit bleek dat de automobilist zich niet correct in het verkeer gedroeg. De politie heeft de Stadjer bekeurd.

Groningen: Stadjer met harddrugs

Een 18-jarige inwoner van Groningen is donderdagavond aangehouden omdat hij in het bezit was van zon 38 gram cocaïne. Agenten zagen de man fietsen nabij het Deliplein. Toen de verdachte de agenten zagen, draaide hij zich om en ging er vandoor. Hierop gingen de agenten de achtervolging in. In de J.H. Janssenstraat kon de Stadjer worden aangehouden. Hij is ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Groningen: fietser gewond na val

Een 21-jarige fietser uit Haren is donderdagnacht gewond geraakt na een val van zijn fiets. De man fietste op de Grote Markt in Groningen en kwam door onbekende oorzaak ten val. Daarbij kwam hij met zijn hoofd op de trottoirband. De man is naar een ziekenhuis gebracht voor controle. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: vuurwerk vernield portiek

Een portiek van een pand aan de Gerard Doustraat in Groningen is donderdagnacht beschadigd door vuurwerk. Onbekenden bliezen een brievenbus op. Gevolg daarvan was dat een kozijn van het pand ontzet werd en de ruiten sprongen. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: man vervelend naar ambulancebroeders

Een 31-jarige inwoner van Ezinge is donderdagnacht geboeid naar een ziekenhuis gebracht. De man viel onder invloed van alcohol van een trap in een horecagelegenheid in de Peperstraat in Groningen. Hij liep daarbij een hoofdwond op die door ambulancepersoneel behandeld moest worden. Toen de ambulancemedewerkers de man wilden behandelen, begon hij zich opstandig te gedragen. Hij is vervolgens geboeid naar het ziekenhuis gebracht voor verdere behandeling.

Groningen: gewonde bij vechtpartij

Bij een vechtpartij op de Grote Markt in Groningen is donderdagnacht een 18-jarige vrouw uit Schijndel gewond geraakt. De vrouw maakte onderdeel uit van een groep die door nog onbekende reden in aanvaring kwam met een andere groep personen. De vrouw werd geschopt en viel op de grond. Zij is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De daders wisten te ontkomen. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: bromfietser rijdt vrouw aan

Een 69-jarige inwoonster van Hoogezand is donderdagmiddag gewond geraakt nadat ze op de Grote Markt in Groningen was aangereden door een 19-jarige bromfietser uit Groningen. De vrouw stak de weg over en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. De bromfietser probeerde de vrouw nog te ontwijken, maar dat mislukte. Na de aanrijding ging de bromfietser er vandoor. Hij meldde zich later op het bureau. De vrouw is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Boerakker: gewonden bij ongeval

Bij een ongeval op de A7 bij Boerakker zijn donderdagavond twee gewonden gevallen. Een 42-jarige automobilist uit Den Haag reed met hoge snelheid in de richting van Groningen en merkte een voor hem rijdende bedrijfsauto te laat op. Daardoor reed hij in op deze auto die werd bestuurd door een 41-jarige man uit Assen. De auto van de 42-jarige vatte daarna vlam. Beide bestuurders konden op eigen kracht uit de voertuigen komen. Ze zijn naar een ziekenhuis gebracht. Als gevolg van de aanrijding is de A7 bij Boerakker tijdelijk afgesloten geweest. Het verkeer werd bij de afrit Boerakker van de A7 gehaald en kon vervolgens bij de verderop gelegen oprit weer de A7 op. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Hoogezand: jonge inbrekers aangehouden

De politie heeft donderdagavond vijf jongeren uit Hoogezand-Sappemeer aangehouden voor een inbraak in een woning aan de Kalkwijk in Hoogezand. De politie betrapten twee 15-jarigen op heterdaad. De ene jongen kon in de Kalkwijk worden aangehouden en de andere op de kruising Kalkwijk-Vosholen. Twee 14-jarigen en een 15-jarige konden later op de avond worden aangehouden. De buit bestond uit enkele computerschermen en een tv. De politie heeft de jongens ingesloten.

Stadskanaal: auto op paaltje

Een 19-jarige automobilist uit Musselkanaal is donderdagavond in de Continentenlaan in Stadskanaal met zijn auto op een wegafzetting gereden. De man had te laat door dat de weg was afgezet en probeerde deze afzettingen nog te ontwijken. Hierop brak de achterkant van de auto en kwam het voertuit op een paaltje tot stilstand. Een 16-jarig meisje uit Stadskanaal dat met de man meereed, raakte hierbij gewond aan haar heup. Zij is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Zuidhorn: bushokjes vernield

Onbekenden hebben her en der in Zuidhorn in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 december acht bushokjes met vermoedelijk vuurwerk vernield. De gemeente Zuidhorn, eigenaar van de zogenaamde abris, heeft hier aangifte van gedaan bij de politie. Mensen die meer kunnen vertellen over de vernielingen of weten wie bij de vernielingen betrokken zijn geweest, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Zuidhorn. Dit kan via 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft donderdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Appingedam, Hogelandsterweg: aantal geregistreerde voertuigen: 320, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 72 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Appingedam, Farmsumerweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1109, aantal overtredingen: 7, hoogst gemeten snelheid: 68 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Delfzijl, Zwet: aantal geregistreerde voertuigen: 491, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 7 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.