Politie Hollands Midden

Datum: 29 december 2006


---
Hoogmade Inbraak in kantine De politie heeft een inbraak in een kantine van een voetbalvereniging aan de Vlietkade in behandeling. Op donderdag 28 december, rond 21.55 uur, kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in de kantine. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan en troffen een opengebroken pand aan. Uit het pand bleek een geldbedrag te zijn weggenomen. De technische recherche van Politie Hollands Midden heeft een onderzoek ingesteld naar eventueel door de dader achtergelaten sporen. Een getuigen maakte melding van de inbraak en sprak over een auto die wegreed. Het kenteken werd genoteerd. De auto werd later op de Koningshof aangetroffen. Twee personen die de auto kwamen ophalen zijn door de politie aangehouden. Het is echter niet zeker of zij verantwoordelijk zijn voor de inbraak. De politie zet het onderzoek voort.

Leiden Aanhoudingen na mishandeling vrouw De politie heeft op donderdag 28 december, rond 15.30 uur, drie jongens uit Leiden van 14 (2x) en 16 jaar aangehouden nadat één van hen een schop had gegeven tegen het scheenbeen van een 21 jarige vrouw uit Zoeterwoude. De vrouw fietste samen met een 18 jarige vrouw uit dezelfde woonplaats over de Lammenschansweg toen drie jongens voor hen de weg overstaken. Om de jongens niet aan te rijden namen de fietsster snelheid af. Een van de jongens vond toch dat zij te snel aan kwamen fietsen en trapte tegen het scheenbeen van de 21 jarige aan. Omdat zij nog niet zo lang geleden geopereerd was kon zij na de schop niet doorfietsen. De politie werd erbij geroepen. Omdat niet meteen duidelijk was wie de trap had gegeven zijn alledrie de jongens aangehouden. Op het politiebureau verklaarde de 16 jarige Leidenaar de vrouw te hebben geschopt, tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Leiden Leidenaar in het bezit van harddrugs Tijdens de surveillanceronde zagen agenten op donderdag 28 december, rond 21.15 uur, op een leeg parkeerterrein aan de Flevoweg een bestuurder van een auto met een fietser staan praten. De agenten vertrouwden het niet en namen poolshoogte. Op het moment dat de agenten aankwamen rijden maakten de twee personen aanstalten om weg te gaan. De agenten hielden beide personen staande. Omdat de agenten vermoedden dat het om het dealen van harddrugs te doen was doorzochten zij de auto. In de auto troffen zij zakjes speed, wiet en wikkels cocaïne aan. Ook vonden zij in de auto illegaal vuurwerk, bestaande uit nitraatklappers en vlinders, aan. De agenten hebben hierop de bestuurder, een 20 jarige Leidenaar, aangehouden. De fietser werd ook gefouilleerd maar deze had niets op zak. Tegen de Leidenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Haastrecht Bewoner ontdekt vuurwerk in brievenbus Op donderdag 28 december, rond 21.10 uur, rook een bewoner van de Zwarteweg in Haastrecht een schroeilucht. Hij nam een kijkje bij de voordeur waar de lucht vandaan kwam en zag dat zijn gordijn in brand stond. De oorzaak van de brand bleek vuurwerk wat in de brievenbus was geschoven. De bewoner zag nog net twee personen wegrennen die vermoedelijk het vuurwerk hadden achtergelaten. De bewoner heeft de politie gebeld. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden bij de politie via 0900-8844.

De politie adviseert bewoners van huizen waar de brievenbus in de deur zit deze met name in de nacht van oud op nieuw dicht te plakken.

Krimpenerwaard Vuurwerkafstekers naar Halt De politie van de Krimpenerwaard heeft op donderdagavond 5 jongens doorverwezen naar HALT omdat zij buiten de toegestane tijd vuurwerk hebben afgestoken. In Berkenwoude werden twee jongens van 15 jaar uit deze woonplaats staande gehouden nadat zij op een speelplaatsje achter de Prins Bernhardstraat vuurwerk hadden afgestoken. In Haastrecht werd een 15 jarige jongen uit Haastrecht staande gehouden na het afsteken van illegaal vuurwerk zoals nitraatbommen en strijkers. In Gouderak op de Boezemsingel werden twee jongens uit deze woonplaats van 14 en 16 jaar staande gehouden door de politie omdat zij vuurwerk hadden afgestoken. Het betrof hier legaal vuurwerk, maar buiten de toegestane tijd afgestoken. De ouders van de jongens werden ingelicht en in overleg met hen werd besloten de jongens door te sturen naar HALT waar zij een passende straf krijgen opgelegd.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --