Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 29-12-2006

Verf gespoten

DE BILT- Op donderdagavond werden twee meisjes aangehouden omdat ze verf aan het spuiten waren. Omstreeks 22.00 uur zag een getuige dat twee meisjes graffiti aan het spuiten waren op een muur aan de Alfred Nobellaan. De politie werd gewaarschuwd en de meisjes van 15 en 16 jaar uit Groenekan en de Bilt werden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Zij zullen waarschijnlijk via bureau HALT een alternatieve straf moeten ondergaan.

Tientallen meldingen overlast knallend vuurwerk

BINNENSTICHT- In vrijwel alle plaatsen in het district Binnensticht heeft de politie donderdag 28 december handenvol werk gehad aan het behandelen van meldingen over overlast van knallend vuurwerk. Daarbij werden enkele tientallen jeugdige personen betrapt op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Zij kregen een bekeuring en hun zaak wordt doorverwezen naar bureau HALT. Het vuurwerk dat zij in hun bezit hadden, werd in beslag genomen ter vernietiging. De politie zal de komende dagen streng blijven controleren.

Vuurwerk afsteken mag alleen op oudejaarsdag van 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur.

Bureau HALT
In samenwerking met de gemeente en bureau HALT worden de overtreders en hun ouders/verzorgers actief benaderd. Jongeren die worden betrapt op bezit/afsteken van vuurwerk, worden doorverwezen naar bureau HALT. Volwassene, krijgen een bekeuring. Medewerkers van bureau HALT maken met de ouders/verzorgers afspraken voor het verrichten van de werkstraf. Deze intensieve aanpak moet leiden tot terugdringing van de overlast.