Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 29-12-2006

Rijden onder invloed

BAARN- Op vrijdagochtend werd een automobilist aangehouden omdat hij te veel gedronken had. Omstreeks 23.50 uur controleerde de politie de 36-jarige man uit Baarn op de Vondellaan. Onderzoek wees uit dat hij had gedronken en blies aan het bureau 975 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kon tevens zijn rijbewijs inleveren.

Tientallen meldingen overlast knallend vuurwerk

EEMLAND NOORD- In vrijwel alle plaatsen in district Eemland Noord heeft de politie donderdag 28 december handenvol werk gehad aan het behandelen van meldingen over overlast van knallend vuurwerk. Daarbij werden enkele tientallen jeugdige personen betrapt op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Zij kregen een bekeuring en hun zaak wordt doorverwezen naar bureau HALT. Het vuurwerk dat zij in hun bezit hadden, werd in beslag genomen ter vernietiging. De politie zal de komende dagen streng blijven controleren.

Vuurwerk afsteken mag alleen op oudejaarsdag van 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur.

Bureau HALT
In samenwerking met de gemeente en bureau HALT worden de overtreders en hun ouders/verzorgers actief benaderd. Jongeren die worden betrapt op bezit/afsteken van vuurwerk, worden doorverwezen naar bureau HALT. Volwassene, krijgen een bekeuring. Medewerkers van bureau HALT maken met de ouders/verzorgers afspraken voor het verrichten van de werkstraf. Deze intensieve aanpak moet leiden tot terugdringing van de overlast.