Persberichten Heuvelrug, 10.30 uur

Utrecht, 29-12-2006

Tientallen meldingen overlast knallend vuurwerk

HEUVELRUG- In vrijwel alle plaatsen in district Heuvelrug heeft de politie donderdag 28 december handenvol werk gehad aan het behandelen van meldingen over overlast van knallend vuurwerk. Daarbij werden enkele tientallen jeugdige personen betrapt op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Zij kregen een bekeuring en hun zaak wordt doorverwezen naar bureau HALT. Het vuurwerk dat zij in hun bezit hadden, werd in beslag genomen ter vernietiging. De politie zal de komende dagen streng blijven controleren.

Vuurwerk afsteken mag alleen op oudejaarsdag van 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur.

Bureau HALT
In samenwerking met de gemeente en bureau HALT worden de overtreders en hun ouders/verzorgers actief benaderd. Jongeren die worden betrapt op bezit/afsteken van vuurwerk, worden doorverwezen naar bureau HALT. Volwassene, krijgen een bekeuring. Medewerkers van bureau HALT maken met de ouders/verzorgers afspraken voor het verrichten van de werkstraf. Deze intensieve aanpak moet leiden tot terugdringing van de overlast.

Bij de rotonde rechtdoor

VEENENDAAL- Op donderdagavond werd een automobilist aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Omstreeks 22.40 uur kreeg de politie de melding dat de 39-jarige man uit Veenendaal een rotonde op de Rondweg Oost over het hoofd had gezien en rechtdoor was gereden. Na deze aanrijding wilde de man weer wegrijden en een getuige waarschuwde de politie. De man bleek te hebben gedronken en blies op het bureau 435 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Lastige man

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op vrijdagochtend werd een agressieve man aangehouden.

Omstreeks 01.15 uur kreeg de politie de melding dat er gevochten zou worden op de Markt. Agenten gingen ter plaatse en troffen een man aan en spraken hem op. Op dat moment kwam een 39-jarige man uit Culemborg agressief op de agenten aflopen. De agenten gaven de man aan afstand te houden en zich rustig te houden. De man begon de agenten nu uit te schelden en werd aangehouden. De man verzette zich direct en begon tegen de politieauto aan te trappen. De man was niet onder controle te krijgen en bleef agressief. Er moest zelf pepperspray aan te pas komen om de man tot bedaren te brengen. Dit hielp enigszins maar de man zag toch kans zich los te rukken en stormde op een agent af. Deze trok zijn vuurwapen waarop de man zijn aanval afblies. De 39-jarige man kon uiteindelijk worden aangehouden en werd ingesloten voor verhoor.