Persberichten Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht, 29-12-2006

Overlast vuurwerk en groot vuur Lupinestraat

AMERSFOORT - Gisteravond omstreeks 19.30 uur werd er melding gemaakt van een groot vuur op de Lupinestraat. Ter plaatse gekomen troffen de agenten een vuur aan met vlammen van vier tot vijf meter hoog en stoof de groep jongeren die om het vuur stond uiteen. De politie heeft de verantwoordelijke voor de brand, een 20-jarige Amersfoorter, bekeurd voor baldadigheid en brandstichting. De brandweer heeft het vuur geblust.

Diefstal uit schoenenwinkel

AMERSFOORT - Gisteren hebben twee 14-jarige meisjes uit Wijk bij Duurstede zich schuldig gemaakt aan winkeldiefstal. Bij het verlaten van een schoenenzaak in de Amersfoortse binnenstad gingen de alarmpoortjes af. Uit de tas die de meisjes bij zich droegen, kwam een paar schoenen tevoorschijn, dat afkomstig was uit de betreffende winkel. De meisjes hebben ter plekke afstand gedaan van de schoenen en zijn doorverwezen naar Bureau Halt.

Tientallen meldingen overlast knallend vuurwerk

EEMLAND ZUID- In vrijwel alle plaatsen in district Eemland Zuid heeft de politie donderdag 28 december handenvol werk gehad aan het behandelen van meldingen over overlast van knallend vuurwerk. Daarbij werden enkele tientallen jeugdige personen betrapt op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Zij kregen een bekeuring en hun zaak wordt doorverwezen naar bureau HALT. Het vuurwerk dat zij in hun bezit hadden, werd in beslag genomen ter vernietiging. De politie zal de komende dagen streng blijven controleren.

Vuurwerk afsteken mag alleen op oudejaarsdag van 10.00 uur tot nieuwjaarsdag 02.00 uur.

Bureau HALT
In samenwerking met de gemeente en bureau HALT worden de overtreders en hun ouders/verzorgers actief benaderd. Jongeren die worden betrapt op bezit/afsteken van vuurwerk, worden doorverwezen naar bureau HALT. Volwassene, krijgen een bekeuring. Medewerkers van bureau HALT maken met de ouders/verzorgers afspraken voor het verrichten van de werkstraf. Deze intensieve aanpak moet leiden tot terugdringing van de overlast.