Politie Haaglanden

Persberichten 29 december

Haaglanden, 29-12-2006

Man slaat 200 kilo vuurwerk op in kelderbox
Den Haag - Een politieagent zag tijdens zijn voetsurveillance, donderdag 29 december rond 20.45 uur, dat twee mannen op de Bontekoekade een aantal kartonnen dozen van hun auto naar een kelderbox droegen. Toen de agent dichterbij kwam, zag hij dat de dozen vuurwerk bevatten. In totaal betrof het 11 dozen vuurwerk met daarin een kleine 200 kilo vuurwerk. Particulieren mogen maximaal 10 kilo vuurwerk in hun bezit hebben. De eigenaar van het vuurwerk, een 33-jarige Hagenaar, werd aangehouden en het vuurwerk in beslag genomen.

Bestuurder kan niet blazen
Den Haag - Tijdens hun surveillance zagen agenten donderdag 28 december rond 20.45 uur op het Soestdijkseplein dat een man met zijn auto op het fietspad stond. De man reed telkens een paar centimeter naar voren en stopte dan weer. De agenten hielden de man, een 59-jarige Hagenaar, staande en wilden hem een blaastest laten doen. De man had echter zoveel gedronken dat het hem niet lukte ín het pijpje te blazen. Aan het bureau blies de Hagenaar ruim 1175 ugl, ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd.

Vuurpijl door het raam
Den Haag - De bewoners van een woning aan de Den Helderstraat zijn donderdag 28 december rond 21.30 uur lichtgewond geraakt nadat een vuurpijl tegen het raam van hun huis was geschoten. De twee, een 24-jarige man en een 26-jarige vrouw, zaten in hun woonkamer toen zij plotseling een grote klap hoorden en een groene flits zagen. Vervolgens vloog er glas door de kamer. Waarschijnlijk is een vuurpijl van een zwaar kaliber tegen het raam van het huis aangeschoten. Hierdoor is een deel van het kunststof kozijn vernield waardoor het raamglas brak en de scherven in het rond vlogen. Het rondvliegende glas heeft de twee bewoners licht verwond. Zij zijn in het Leyenburg ziekenhuis aan hun verwondingen behandeld. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Jongens vernielen 25 auto's
Den Haag - Surveillerende agenten hielden vrijdag 29 december twee 17-jarige Haagse jongens staande op de Kerkentuinenweg omdat de jongens fietsen zonder verlichting. In eerste instantie proberen de jongens te vluchten, maar de agenten kunnen dit voorkomen. Een van de jongens verklaart direct aan de agenten dat hij samen met zijn vriend de lichten en spiegels van verschillende geparkeerde auto's op de Kerketuinenweg en de Werf vernield heeft. Het blijkt te gaan om 25 auto's.

Bommen en granaten
Den Haag Een melding over vuurwerkoverlast aan de Valkenboskade leidde donderdag 28 december om 22.15 uur tot aanhouding van een 20-jarige Hagenaar. De man gooide vanuit zijn woning vuurwerk op straat. Politieagenten die een onderzoek instelden, vonden in zijn woning 18 vlinderbommen en 80 nitraatbommen en diverse andere stuks illegaal vuurwerk. De man kreeg een proces-verbaal.

Graffityspuiters aangehouden
Den Haag Surveillerende politieagenten hielden vrijdag 29 november om 00.30 uur twee jongeren (15-16 jaar) aan. De jongens brachten graffititeksten aan op diverse gebouwen aan de Dr. Lelykade. Beiden kregen een proces-verbaal.

Arts met zwaailicht
Den Haag Politieagenten zagen donderdag 28 december om 21.30 uur over de Professor B.M. Teldersweg een Landrover rijden met een inwerkingzijnde blauw zwaailicht. Omdat het Korps Haaglanden niet over Landrovers beschikt, stelden zij een onderzoek in. De bestuurder, een arts, verklaarde dat hij het licht op zijn auto had gezet om sneller bij zijn patiënten te kunnen zijn. Het zwaailicht moest de man inleveren.

Twee vrouwen op heterdaad betrapt voor diefstal Den Haag Een beveiligingsbeambte van een grote winkelketen aan de Wagenstraat betrapte donderdag 28 december omstreeks 20.20 uur twee Haagse vrouwen van 38 en 42 jaar toen zij kleding in een tas stopten en zonder te betalen de winkel verlieten. De twee vrouwen bekenden de diefstal. Zij gaven de goederen terug. In de tas lagen ook nog diverse kledingstukken van een andere grote kledingzaak en inpakpapier van een winkel in huishoudelijke artikelen.

Verdachten mishandeling aangehouden
Den Haag De politie hield vrijdag 29 december omstreeks 00.20 uur een 38-jarige man en een 14- jarig meisje aan voor het mishandelen van een 21-jarige Haagse man op de Amsterdamse Veerkade. Toen de politie aankwam lag het slachtoffer midden op straat met bovenop hem de 38-jarige dader. Vermoedelijk waarschuwde het slachtoffer de dader omdat hij midden op straat liep en de dader was hiervan niet gediend. Volgens getuigen schopte het 14-jarige meisje het slachtoffer ook enkele malen op de arm toen hij al op straat lag. De twee verdachten moesten mee naar het politiebureau voor nader onderzoek.

Zinloos geweld
Den Haag Een 16-jarige jongen uit Voorburg lag vrijdag 29 december omstreeks 02.05 uur met een behoorlijke hoofdwond op straat voor een horecagelegenheid aan Laan. Naast de jongen lag een stuk kalksteen. Met een ambulance ging de jongen naar het ziekenhuis. Het is niet bekend waarom de jongen is mishandeld. Een getuige zag een man wegrennen. De politie gaat de zaak onderzoeken.

Drie mannen gearresteerd voor handel in verdovende middelen Den Haag De politie hield vrijdag 29 december omstreeks 04.15 uur drie Haagse mannen van 19,17 en 28 jaar aan op Laan omdat zij handelden in verdovende middelen. Aan de passagierzijde van een geparkeerde auto bood de 17-jarige jongen verdovende middelen aan de 28-jarige Hagenaar aan. De 19-jarige verdachte liep heen en weer tussen de aanwezige horecagelegenheden en het geparkeerde voertuig. Hierop zijn de mannen aangehouden. De 17-jarige verdachte had een groot geldbedrag in zijn bezit en er lag in de auto een plastic zak met een grote hoeveelheid kleingeld.

Dode man aangetroffen in water van de Zoutkeetsingel Den Haag Een voorbijganger zag donderdag 28 december omstreeks 15.35 uur een lichaam in het water van de Zoutkeetsingel drijven. De brandweer en de politie zetten de omgeving ruim af om het slachtoffer uit het water te kunnen halen en te onderzoeken of er mogelijk een misdrijf in het spel was. Het slachtoffer is een 53-jarige Haagse man. Uit het onderzoek blijkt vooralsnog geen sporen van een misdrijf.

Jongeren naar Halt
Wassenaar Vier jongeren (14-16 jaar) uit Wassenaar kregen donderdag 28 november van de politie een Halt-verwijzing. De jongeren gooiden vuurwerk op straat waarop zij door surveillerende politieagenten werden aangehouden.

Met oud en nieuw in de cel
Voorburg Een 33-jarige Leidschendammer zit met oud en nieuw binnen. De man had zijn openstaande boetes niet betaald. Politieagenten zagen donderdag 28 december om 11.30 uur de man lopen over de Prins Bernardlaan. Over twee weken begint zijn nieuwjaar.

Minderjarigen op strooptocht
Leidschendam Beveiligingsmedewerkers van winkelcentrum Leidschenhage betrapten donderdag 28 december om 13.40 uur twee minderjarigen (14 en 15) uit Den Haag tijdens winkeldiefstal. De meisjes pikten diverse sieraden ter waarde van 100,-- Zij kregen een proces-verbaal.

Veelpleger met een luchtje
Leidschendam - Beveiligingsmedewerkers van winkelcentrum Leidschenhage betrapten donderdag 28 december om 18.25 uur een 56-jarige Haagse veelpleger op winkeldiefstal. De man trachtte met een fles parfum de winkel te verlaten. Een beveiligingsmedewerker betrapte de man. De verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Bromfietser zwaar onder invloed
Delft Politieagenten hielden donderdag 28 december om 18.20 uur een 41-jarige Delftenaar op de Odulphusstraat aan. De man reed op zijn bromfiets en veroorzaakte een ruzie met enkele andere personen in genoemde straat. De man blies 1040 ugl en kreeg een proces-verbaal.

Vuurwerkbestendige hond
Delft Een 25-jarige Delftenaar kreeg donderdag 28 december om 19.15 uur een proces-verbaal vanwege het te vroeg afsteken van vuurwerk. De man stak in zijn tuin aan de Rotterdamseweg diverse stuks vuurwerk af in het bijzijn van zijn hond. Tegen de politieagenten verklaarde de man dat hij zijn hond vuurwerkbestendig aan het maken was.

Veel schade na vuurwerkbom
Delft Een exploderende vuurwerkbom leidde donderdag 28 december om 21.45 uur tot veel schade. Onverlaten lieten een abri aan het Wulppad ontploffen. De schade aan de abri was groot. Een ruit van een aan de overzijde gelegen woning sneuvelde door de enorme klap. Heeft u informatie over deze zaak, bel dan met de politie in Delft via 0900-8844. Bellen met Meld Misdaad Anoniem kan via 0800-7000.

Te vroeg afsteken, weg vuurwerk
Zoetermeer - In Rokkeveen hebben agenten donderdag 28 december in de middag in verschillende straten vuurwerk in beslag genomen dat te vroeg werd afgestoken. De politie controleert scherp op het te vroeg afsteken van vuurwerk. In totaal zes jongeren kregen een HALT verwijzing. Afsteken van vuurwerk is toegestaan op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur tot 01.00 uur nieuwjaarsdag.

Joggers met hond aangereden
Zoetermeer Een 47-jarige bromfietser uit Zoetermeer is gewond geraakt toen zij donderdag 28 december om 17.30 uur op de Middelweg tegen twee joggers en hun hond aanreed. De onfortuinlijke bromfietser reed op het fietspad in de richting van Stompwijk en zag twee joggers en een hond over het hoofd. Door de botsing kwam de bromfietser ten val. Zij is met onbekend beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De joggers en de hond konden met de schrik in de benen verder lopen.

Kennismakingstocht eindigt in vangrail
Zoetermeer Een 63-jarige buschauffeur van Connexxion is donderdag 28 december om 11.00 behoorlijk geschrokken. Op de Afrikaweg botste hij met een bus van Connexxion, met daarin personeel dat bezig was met een kenningsmakingsroute, tegen de vangrail. De bus had behoorlijke schade, zijn collegas kwamen met de schrik vrij.