Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Assen, 29-12-2006

Aanrijding met letsel
ALTEVEER(DR) Een 45-jarige autobestuurster uit Assen raakte donderdagavond gewond bij een eenzijdig ongeval op de Norgerweg. De vrouw raakte de macht over het stuur kwijt doordat er vermoedelijk wild overstak. Ze botste tegen een boom. Haar 6-jarig dochtertje raakte hierbij eveneens gewond. Ze werden met rug- en nekklachten overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen. (06-212093)

Politie houdt man aan voor mishandeling en vernieling ASSEN De politie heeft donderdagmiddag een 54-jarige Assenaar aangehouden als verdacht van vernieling en het slaan van twee politiemannen. De hulp van de politie werd ingeroepen door een 55-jarige vrouw die de relatie met haar 54-jarige buurman beëindigd had en daarna door hem lastig gevallen werd. Tijdens een gesprek met de man viel hij een politieman aan en sloeg hem. Na aanhouding sloeg hij in het bureau een tweede politieman. De man wordt tevens verdacht van het leksteken van vier banden van de auto van de vrouw. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. (06-211985)

Politie neemt vuurwerkpistolen inbeslag

NIEUW WEERDINGE Donderdagmiddag werd van een 13-jarige knaap uit Nieuw Weerdinge een vuurwerkpistool inbeslaggenomen. De jongeman had het pistool, dat in de auto van zijn vader lag, stiekem meegenomen naar buiten en er mee geschoten. Tevens werd er van het verboden wapen munitie inbeslaggenomen evenals 8 zware vlinderbommen die in de woning werden aangetroffen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. (06-212028)

BEILEN Donderdagavond nam de politie op t Spiek twee vuurwerkpistolen inbeslag. De eigenaren, een 21-jarige man uit Beilen en een 23-jarige man uit Leeuwarden, stonden ter hoogte van de begraafplaats te knallen en werden aangehouden. Bijbehorende strijkerpatronen en kogeltjes werden eveneens inbeslaggenomen. Na overleg met het OM kregen beide heren een schikkingsvoorstel van 150 euro. (06-212145)

Bikepatrollers zijn vuurwerk afstekers te snel af ASSEN Door bikende politieagenten werden donderdag in Assen maar liefst 15 bekeuringen uitgedeeld terzake het te vroeg afsteken van vuurwerk. Een grote hoeveelheid vuurwerk werd hierbij inbeslaggenomen. De minderjarige verdachten worden door verwezen naar het bureau HALT. Een 17-jarige Assenaar gaf hierbij een valse naam en adres op. Na onderzoek kon zijn juiste naam en adres achterhaald worden en werd hij hiervoor eveneens bekeurd.

Politie bekeurt voor rijden onder invloed
VRIES Een 53-jarige autobestuurder uit Haren werd donderdagavond bekeurd voor het rijden onder invloed. De man reed slingerend in zijn auto over de A28 toen hij gecontroleerd werd. Hij blies 575 ugl. waarna zijn rijbewijs ingevorderd werd. Hij kreeg een dagvaarding. (06-212164)

ODOORN Een 42-jarige man uit Dordrecht werd donderdagavond bekeurd voor het rijden onder invloed. Op de Hoofdstraat werd de man in zijn auto gecontroleerd. Hij blies 530 ug/l. Hij kreeg een snelrechtdagvaarding. (06-212190)

HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 48-jarige autobestuurder uit Hoogeveen bekeurd. De man reed onder invloed over de Bilderdijklaan. Hij blies 374 ug/l. (06-212190)

Politie houdt drie verdachten aan
ASSEN De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie Assenaren aangehouden als verdachten van openlijke geweldpleging cq. vernieling en bedreiging. Het onder invloed van alcohol verkerende drietal, man en vrouw van 33 en 23 jaar en een vriend van 26 jaar, wilden verhaal halen in verband met een zakelijk geschil bij de werkgever van de 33-jarige man aan de Amarilstoep. De 37-jarige echtgenote van de werkgever die alleen thuis was, deed niet open voor de agressieve lieden waarna deze haar bedreigden en tegen de deur schopten. Ook werden van de auto van de vrouw de buitenspiegels vernield. Tijdens aanhouding van beide mannen nam de 23-jarige vrouw de benen en stapte in haar auto waarna ze weg wilde rijden. Hierbij ramde ze een houten paaltje waarna de bumper bleef liggen. De rit was van korte duur want ze werd door de inzittenden van een tweede gealarmeerde politieauto aangehouden. Ze blies 615 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt. (06-212196)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ron Reinds: 0592 36 1280