Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Politie stuit op wapens bij routinecontrole

Publicatiedatum: 29-12-2006 10:52:48

Wageningen - De Wageningse politie is in de nacht van donderdag op vrijdag bij een routinecontrole gestuit op enkele wapens. Twee Wageningers van zeventien en achttien jaar werden daarbij aangehouden. De wapens, een pistool met bijbehorende munitie en een mes, vallen onder de wapenwetgeving en zijn in beslag genomen. Surveillerende agenten troffen de beide Wageningers kort na middernacht aan terwijl ze in een auto over de Grintweg reden. In de wagen vonden de agenten een dolkmes en een zogenoemd gaspistool, waarmee ondermeer traangaspatronen kunnen worden verschoten. Bij het pistool vonden de agenten ook ruim 200 scherpe patronen. De wapens lagen zo voor het grijpen. Aangezien er onduidelijkheid bestond over wie de eigenaar was van de wapens werden beide inzittenden aangehouden. De mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Honderden stuks vuurwerk in beslag, jongeren naar Halt
Publicatiedatum: 29-12-2006 10:51:40

Ede - De Edese politie heeft bij controles op het afsteken van vuurwerk donderdag bijna 400 stuks vuurwerk in beslag genomen. Het merendeel was knalvuurwerk zoals kanonslagen en grondbloemen. In totaal elf jongeren zijn doorverwezen naar bureau Halt voor het ondergaan van een alternatieve straf. Twee jongeren kregen een proces-verbaal en kunnen een boete van justitie verwachten. De politie controleerde vrijwel de gehele dag op verschillende plaatsen in Ede, Lunteren, Wekerom en Harskamp en betrapte de jongeren (variërend in leeftijd van 13 tot en met 16 jaar) bij het afsteken van vuurwerk. Bij de politie waren donderdag tientallen meldingen gedaan van vuurwerkoverlast. Het afsteken van vuurwerk is pas toegestaan op oudejaarsdag vanaf 10.00 uur tot en met 02.00 uur s nachts daarop volgend. Wie buiten die tijden toch vuurwerk afsteekt riskeert een boete van 60 euro. Het bezit (of gebruik) van illegaal vuurwerk zoals strijkers kan beboet worden met bedragen tussen de 100 en 150 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontroles in De Kraats

Publicatiedatum: 29-12-2006 10:51:02

Ede/Bennekom - In De Kraats (tussen Ede en Bennekom) heeft het verkeershandhavingsteam donderdag snelheidscontroles gehouden op verzoek van buurtbewoners. Tussen twee uur s middags en half tien s avonds werden de controles gehouden op de Maanderdijk en Maanderbroekweg. Op de Maanderdijk werden met behulp van de Lasergun 3 hardrijders betrapt (hoogst gemeten snelheid 92 km/u waar maximaal 60 is toegestaan). Op de Maanderbroekweg werd 1 bestuurder bekeurd. Hij reed met een snelheid van 100 km/u waar maximaal 60 is toegestaan. Daarnaast werden nog twee bonnen uitgedeeld voor het niet rechts houden en niet handsfree bellen tijdens het rijden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---