Politiebond ACP

29 december 2006

Fluorescerende vesten zijn brandbaar

Categorie: ACP nieuws, Actueel, Politiestudenten

Denk om uw eigen veiligheid bij het dragen van het zichtbaarheidsvest

Politiemensen die tijdens de jaarwisseling het gele of oranje zichtbaarheidsvest dragen, dienen zich bewust te zijn dat deze vesten gemakkelijk in brand kunnen vliegen.

Omdat er tussen kerst en oud en nieuw veel vuurwerk wordt afgestoken, kerstboombrandjes zijn of op een andere manier vreugdevuren zullen worden ontstoken is het goed om zich bewust te zijn van de mogelijke gevaren die het dragen van het fluorescerende hesje met zich brengt. De minister heeft op verzoek van de politievakorganisaties alle korpsen een brief gestuurd waarin op de risicos wordt gewezen. Omdat kennelijk niet elke collega van deze informatie op de hoogte is kunt u hier de brief lezen.

Met de kennis uit deze brief kunnen de collegas een goede afweging maken of ze het verantwoord vinden om bij bepaalde werkzaamheden het zichtbaarheidsvest te dragen.

Van alle gele kleding heeft alleen het zichtbaarheidsvest geen brandvertragende werking. De gele parka en blouson hebben dezelfde mate van brandvertraging als de gewone parka en blouson en zijn daarmee voldoende brandveilig.

Voor de ACP staat ook in 2007 uw veiligheid voorop!
---

Bestanden:
Brandveiligheid_zichtbaarheidsvest.pdf