Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 december 2006

Jongen gewond bij afsteken vuurwerk

Haarle

Een 15-jarige jongen uit Haarle is donderdagavond de 28e december om ongeveer 21.50 uur gewond geraakt bij het afsteken van vuurwerk op de Bathemerweg in zijn woonplaats. Een knalpatroon is in zijn hand ontploft waardoor hij mogelijk een vinger moet missen.

Samen met een stel vrienden was het slachtoffer bezig met het afsteken van vuurwerk en op het moment dat hij een vuurpijl afstak ontplofte de knalpatroon die hij in zijn rechter hand hield. Het vermoeden bestaat dat een vonk van de vuurpijl de knalpatroon tot ontploffing heeft gebracht. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Zijn vrienden verklaarden dat zij de overige knalpatronen in een sloot hadden gegooid en daar werd inderdaad een doosje met nog 94 patronen aangetroffen en deze zijn in beslag genomen. Een van de jongens, een eveneens 15-jarige ook uit Haarle, verklaarde dat hij het doosje met knalpatronen in Duitsland had gekocht. Er zal worden overlegd met justitie wat er met deze 15-jarige moet gebeuren. (06-172170)

Aangehouden na poging doodslag

Rijssen / Enter

Een 53-jarige man uit Rijssen is donderdagmiddag 28 december, in opdracht van de officier van justitie, in zijn woning aangehouden als verdacht van poging tot doodslag. Hij wordt ervan verdacht in ieder geval een (1) keer opzettelijk met zijn auto te zijn ingereden op twee kinderen van een scoutinggroep.

Donderdagmiddag de 28e werd om ongeveer 13.00 uur door een 25-jarige leider van een scoutinggroep uit Rijssen gemeld dat even daarvoor een automobilist geprobeerd had twee van zijn pupillen, twee jongens uit Rijssen van 12 jaar, omver te rijden. Een en ander was gebeurd op de hoek Jagersweg / Elsenerweg in Enter. Ter plaatse werd duidelijk dat de scouting groep bezig was met een wandeltocht en op de bewuste kruising in de berm iets had gegeten en gedronken. Daarop waren de kinderen van de groep weer in groepjes van twee vertrokken, zo ook de twee jongens van 15.

De twee waren net weggelopen toen een auto uit de richting Enter kwam en op de kruising keerde en daarop op de twee jongens inreed die door snel opzij te springen, konden voorkomen dat ze omver werden gereden. Daarna keerde de automobilist nog een aantal keren en reed steeds weer richting de twee jongens. Door de 25-jarige leider van de groep werd merk, kleur en kenteken van de auto genoteerd en werd de politie gewaarschuwd.

Na overleg met justitie werd in de loop van de middag de automobilist aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld als verdacht van poging tot doodslag. Het is nog onduidelijk wat de beweegredenen van de 53-jarige zijn geweest, verder onderzoek zal dit duidelijk moeten maken. (06-171888)

Bestuurder rijdt onder invloed tegen vangrail

Holten

Een 37-jarige automobilist uit Almelo reed vrijdagmorgen de 29e december om ongeveer 00.30 uur tegen de vangrail langs de A1 bij Holten. Oorzaak is vermoedelijk gelegen in het nuttigen van de nodige alcoholische versnaperingen. De auto werd total-loss afgesleept en de 37-jarige werd meegenomen naar het bureau in Almelo waar de ademanalyse 1.3 promille uitwees. Proces-verbaal zal worden opgemaakt. (06-172228)

Hennepkwekerij ontmanteld

Vroomshoop

In een woning aan de Esdoornlaan in Vroomshoop werd donderdagmiddag 28 december een hennepkwekerij op een van de slaapkamers ontdekt. Uit onderzoek was gebleken dat de 61-jarige bewoner mogelijk een hennepkwekerij in zijn woning zou hebben. Op een van slaapkamers werden 200 planten en de nodige apparatuur aangetroffen. Alles is, in opdracht van justitie, in beslag genomen en direct vernietigd. Bij controle door Essent bleek tevens dat de stroom illegaal buiten de meter om werd afgetapt. Proces-verbaal zal tegen de 61-jarige worden opgemaakt. (06-159447)

Getuige betrapt man bij ingooien ruit

Goor

Een 34-jarige man uit Goor betrapte vrijdagmorgen de 29e december om ongeveer 03.45 uur een 21-jarige plaatsgenoot toen deze met, naar later bleek een baksteen, een ruit van het gemeentehuis in Goor ingooide. Toen de 21-jarige weer over het hek klom hield de getuige hem vast tot de politiemensen kwamen die hem overnamen en overbrachten naar het bureau in Hengelo waar hij werd opgesloten. De 21-jarige was behoorlijk onder invloed van de nodige alcoholische dranken. Bij controle bleek dat aan de achterzijde van het gemeentehuis een ruit was ingegooid. In de loop van de vrijdag is de 21-jarige afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-172245)

Bromfietser geeft automobilist geen voorrang

Enschede

Een 15-jarige bromfietsbestuurder uit het Duitse Alstatte, verleende donderdagmiddag de 28e december om ongeveer 17.00 uur geen voorrang aan een 58-jarige automobilist uit Enschede. De bromfietser wilde de Oostweg over steken bij de kruising met de Schukkinkweg. De automobilist reed op de Oostweg, zijnde een voorrangsweg. Met onbekend letsel werd de 15-jarige door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Enschede. (06-172058)

Bestelbus met witgoed weggenomen

Enschede

Donderdagmiddag 28 december om ongeveer 12.45 uur werd vanaf het terrein van een bedrijf aan de Hendrik ter Kuilestraat in Enschede een witte bestelbus, volgeladen met witgoed weggenomen. Het gaat om een witte Renault Master met kenteken 53-VD-DL. De bus, die net was volgeladen met witgoed als een afwasmachine, wasmachine, koelkast, stofzuigers enz., stond te wachten op de chauffeur om weg te rijden. Een medewerkster van het bedrijf, die de bus weg zag rijden is er nog met haar eigen auto achteraangereden maar raakte deze kwijt in de buurt van de Windmolenweg. (06-171930)

Belediging wordt niet getolereerd

Enschede

Surveillerende politiemensen probeerden vrijdagmorgen 29 december omstreeks 04.30 uur een opstootje tussen een aantal personen op de Oude Markt in Enschede te sussen. Over en weer waren er enkele klappen gevallen, maar 1 van de twee partijen, een 34-jarige Enschedeer, bleef vervelend doen en beledigde daarbij de politiemensen. Dit werd niet getolereerd en de 34-jarige werd aangehouden en aan het bureau voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de vrijdag is hij afgehoord en proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-172249)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --