Politie Haaglanden

persberichten 28 december

Haaglanden, 31-12-2006

Niet douchen? Dreigen

Den Haag - Een 40-jarige man die woensdagochtend bij een daklozenopvang in de Wagenstraat te lang naar zijn zin op een warme douche moest wachten, is aangehouden voor het bedreigen van een medewerkster van de opvang. Toen de man omstreeks negen uur 's ochtends zijn ongenoegen kenbaar maakte, werd hij van de douchelijst afgehaald. Daarop ontstak hij in woede en bedreigde hij een 24-jarige medewerkster. Ook begon hij met spullen te gooien. Nadat de politie de man had aangehouden, bleek hij nog 54 dagen gevangenisstraf te hebben openstaan voor andere bedreigingen. De man is begonnen met het uitzitten van zijn celstraf.

Aanhoudingen na belediging

Den Haag - Drie Haagse mannen van 19, 20 en 41 jaar en een 33-jarige Haagse vrouw zijn woensdagmiddag omstreeks half vijf aangehouden op het Spuiplein. Het viertal maakte deel uit van een groep die op het plein zat. Een motoragent zag dat de 41-jarige man een flesje bier in zijn jas verstopte, terwijl op het Spuiplein een alcoholverbod geldt. De agent haalde de man uit de groep en vroeg hem zich te identificeren. Toen de man weigerde, werd hij aangehouden. Daarop begonnen andere personen uit de groep de politieman te beledigen en ontstond een worsteling. De motoragent werd daarbij meerdere keren geslagen en geschopt. Met opgeroepen versterking konden uiteindelijk behalve de 41-jarige nog drie verdachten worden aangehouden.

Inbrekers op heterdaad betrapt

Den Haag - Drie Haagse inbrekers van 17 en 18 jaar zijn woensdagavond omstreeks negen uur op heterdaad betrapt bij een inbraak. Twee verdachten braken met een koevoet de deur van een woning aan de Engelenburgstraat open en gingen naar binnen. De derde verdachte bleef op de uitkijk staan. Een anonieme tip leidde de politie naar het huis, waar de drie konden worden aangehouden.

Man onder tram 1

Den Haag - Een 39-jarige Hagenaar kwam donderdag 28 december rond 1.30 uur onder tram 1 in de Jurriaan Kokstraat. De man moet waarschijnlijk zijn onderbeen missen. Het is nog onbekend hoe de man onder de tram heeft kunnen komen. De politie onderzoekt het ongeluk.

Betrapt op stelen lege kratten bier Den Haag - Een getuige belde woensdag 27 december rond 11.45 uur de politie toen hij iemand zag inbreken in een woning in de Goudenregenstraat. Aangekomen bij de woning bleek het niet om een inbraak te gaan. Agenten betrapten wel een 19-jarige Hagenaar op het stelen van twee lege bierkratten uit de achtertuin.

Poging diefstal tas met losse kranen

Den Haag - Na een melding werd een 43-jarige Hagenaar op woensdag 27 december rond 23.15 uur aangehouden, omdat hij vermoedelijk een poging deed om kranen te stelen van een pand in de Windesheimstraat. De verdachte verklaarde dat hij de tas met de losse kranen had gevonden. De politie heeft de verdachte overgebracht naar het politiebureau en de kranen zijn in beslag genomen.

Fietser raakt gewond

Den Haag - Een fietser reed op woensdag 27 december rond 14.40 uur op de Ockenburghstraat richting Kijkduin toen een automobilist hem ter hoogte van de Wijndaelerweg aanreed. De automobilist, een 78-jarige Hagenaar, verklaarde dat hij niet wist dat de verkeerssituatie gewijzigd was en het fietspad nu tweerichtingsverkeer is. Hij had de fietser, een 60-jarige Hagenaar, daarom niet gezien. Het slachtoffer raakte door het ongeval gewond en is naar het ziekenhuis vervoerd.

Politie zoekt getuigen mishandeling

Den Haag - Een 28-jarige Hagenaar werd op woensdag 27 december even na 19.00 uur op de kruising van de Leyweg met de Vledderstraat bedreigd met een vuurwapen en vervolgens op het hoofd geslagen met hetzelfde pistool. Daarna rende de verdachte de Vledderstraat in. Het slachtoffer raakte gewond en heeft aangifte gedaan.

Heeft u informatie die de politie verder kan helpen? Neem contact op via 0900 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

Niet blazen, wel snuiven

Den Haag - Een 41-jarige automobiliste uit Bussum verklaarde woensdagnacht omstreeks half twee tegen de politie dat zij vanwege haar astma niet in staat was een blaastest af te leggen. Twee agenten wilden de vrouw controleren, omdat zij op het Schenkviaduct tegen een paal was gereden en wazig overkwam. Nadere inspectie van de auto leverde de vermoedelijke oorzaak van de wazigheid op: naast de bestuurdersstoel lag een kleine hoeveelheid cocaïne. Bovendien gaf ze aan een fors aantal medicijnen te hebben ingenomen. De vrouw is ingesloten. Zij blijkt eerder op de avond ook betrokken te zijn geweest bij een aanrijding in de Pijnacker Hordijckstraat. De 41-jarige was na die aanrijding doorgereden. Zonder rijbewijs mét mobiel

Voorburg - De politie hield woensdag 27 december rond 11.15 uur een 29-jarige automobilist uit Den Haag aan. Hij reed mobiel bellend over de Koningin Julianalaan. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs was verlopen. De man kon met twee bekeuringen op zak naar huis.

Politie pakt parkeeroverlast aan

Leischendam - De politie heeft woensdag tussen 14.00 - 16.00 uur de parkeeroverlast op het parkeerdak nabij het Ligusterhof aangepakt. Drie automobilisten ontvingen een bekeuring voor het parkeren op een laad en loshaven, zes voor het parkeren buiten de vakken, vier voor hinderlijk parkeren en één voor het parkeren bij een parkeerverbod.

Wildplasser met gestolen goederen

Leidschendam - Aan de overkant van het politiebureau in Leidschendam besloot een 43-jarige Hagenaar op het fietspad te gaan urineren. De agenten de aanspraken en namen hem mee naar het bureau. Hier bleek dat hij een aantal winkelgoederen bij zich had. Deze had hij vermoedelijk gestolen bij een winkel aan de Weigelia. De verdachte kreeg een bekeuring voor het wildplassen en werd ingesloten voor nader verhoor.

Ruzie ontaard in mishandeling

Rijswijk - Een ruzie tussen twee personen aan de Sionsweg leidde woensdag 27 december om 16.25 uur tot twee aanhoudingen. Een 19-jarige Hagenaar sloeg een 55-jarige Rijswijker op zijn gezicht. Een 35-jarige Hagenaar was daarbij aanwezig en spoorde de 19-jarige aan om de man vooral hard op zijn gezicht te slaan. Politieagenten die polshoogte kwamen nemen hielden beide mannen voor respectievelijk mishandeling en opruiing aan. Op vordering van de officier van Justitie worden de mannen vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Ruzie om vuurwerk eindigt in mishandeling

Rijswijk - Ruzie om wat vuurwerk leidde woensdag 27 december om 20.50 uur tot twee aanhoudingen aan de Idenburglaan. Een 22-jarige Rijswijker kreeg het aan de stok met een 25-jarige man (eveneens uit Rijswijk) die een stuk vuurwerk naar zijn hond gooide. Toen de moeder van de 22-jarige jongen zich ermee bemoeide kreeg zij van de 25-jarige een schop en een klap in haar gezicht. Politieagenten hielden beide vechtersbazen aan.

Bromfietsers botsten frontaal

Rijswijk - Twee bromfietsers botsten woensdag 27 december om 17.30 uur op de Hoornbrug frontaal op elkaar. Een 19-jarige Hagenaar reed aan de verkeerde kant van de weghelft en botste frontaal op een tegemoet komende Hagenaar. De 19-jarige brak daarbij zijn pols.

Politie verwijdert jeugd uit zwembad

Naaldwijk - Politieagenten moesten er woensdag 27 december om 11.50 uur aan te pas komen om een groepje klierende jeugd uit het zwembad in het sportpark De Hoge Bomen te verwijderen. Het groepje, vijf jongeren uit het Westland, gedroeg zich dusdanig vervelend en agressief richting andere recreanten dat de agenten en de badmeester de jongens uit het zwembad verwijderde.

Bikers snappen fietsendief

Naaldwijk - Twee biker-surveillanten van politie Haaglanden hielden woensdag 27 december om 20.50 uur een 15-jarige Naaldwijker aan op verdenking van de diefstal van een fiets. De agenten zagen de jongen rommelen bij een fiets aan de Verdilaan en hielden hem aan. Zij wisten ook twee andere jongens te achterhalen die snel wegreden. Na onderzoek bleek dat de twee Naaldwijkers (14 en 15 jaar) op een gestolen fiets reden. Ook zij moesten mee naar het bureau.

Hoge nood

Delft - Via het cameratoezicht op het NS Station in Delft zagen politieagenten een 20-jarige Leidenaar vreemde capriolen halen op een van de perrons. Nadat zij goed keken bleek dat de man zojuist een grote boodschap op het NS perron had achter gelaten. Nadat de man zijn 'boodschap' op verzoek van de agenten had opgeruimd kreeg hij een bekeuring.

Busje vol met vuurwerk

Delft - Tijdens een verkeerscontrole troffen politieagenten woensdag 27 december om 20.30 uur in een personenbusje aan Aan het Verlaat een partij vuurwerk aan. De 33-jarige bestuurder werd in de directe omgeving van zijn auto aangehouden. In totaal trof de politie 60 kg illegaal vuurwerk aan. Zowel het voertuig als het vuurwerk zijn in beslag genomen.

Ruzie door voordringen

Zoetermeer - Bij de kassa van een winkel aan het Westwaarts ontstond woensdag 27 december rond 21.00 uur onenigheid toen een man wilde voordringen. Toen een 33-jarige Zoetermeerder hier iets van zei, vond er wat duw- en trekwerk plaats. Vervolgens liepen zij beiden naar de uitgang van de winkel. Plotseling sloeg de verdachte vol met zijn vuist in het gezicht van het slachtoffer. De verdachte: een donker getinte man; circa 1.90 lang; ongeschoren en een lange zwarte jas ging er met nog vier andere getinte personen vandoor. Een ambulance vervoerde het slachtoffer naar het ziekenhuis. Heeft u informatie die de politie mogelijk helpt bij het opsporen van de verdachten? Bel met de recherche van politiebureau Zoetermeer via: 0900 - 8844 of bel Meld Misdaad Anoniem via: 0800 - 7000.