Ministerie lnv

http://www.minlnv.nl

29 december 2006

Wijziging regeling bluetongue

Met de onderhavige regeling wordt de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 (hierna: regeling) gewijzigd. De wijziging houdt verband met het volgende. De koudere weersomstandigheden van de afgelopen weken hebben ervoor gezorgd dat er nagenoeg geen knutten meer zijn, waardoor de kans op besmetting met het virus dat bluetongue veroorzaakt verwaarloosbaar is. Op grond hiervan is het verantwoord enkele versoepelingen door te voeren.
De eerste versoepeling houdt in dat herkauwers die na 29 december 2006 in het 20-kilometergebied zijn geboren zonder nadere voorwaarden naar het beperkingsgebied in Nederland vervoerd mogen worden. Voorheen was dit vervoer alleen toegestaan wanneer werd voldaan aan de testverplichtingen, bedoeld in artikel 10, onderdelen i tot en met v. De artikelen 4, derde lid, en 11, eerste lid, van de regeling voorzien hierin. Tot op heden mochten herkauwers die vanuit het 20-kilometergebied voor het leven werden verplaatst naar een in het beperkingsgebied gelegen bedrijf, niet worden afgevoerd van dat bedrijf, tenzij het afvoer naar een slachthuis betrof. De tweede versoepeling houdt in dat de herkauwers niet alleen naar een slachthuis mogen worden afgevoerd, maar ook naar een ander in Nederland gelegen bedrijf ( artikel 11, tweede lid, onderdeel b, van de regeling).
Tevens wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om een omissie in punt 6 van de beschrijving van het 20-kilometergebied te herstellen.
MINISTERIE VAN LANDBOUW,
NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Regeling van de Minister van Landbouw, Natuur en
Voedselkwaliteit van 22 december 2006, TRCJZ/2006/4044, houdende wijziging (32) van de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT,

Gelet op richtlijn 2000/75/EG van de Raad van de Europese Unie van 20 november 2000 tot vaststelling van specifieke bepalingen inzake de bestrijding en uitroeiing van bluetongue (PbEU L 327), en artikel 10, eerste lid, van richtlijn 90/425 van de Raad van de Europese Unie van 26 juni 1990 inzake veterinaire en zoötechnische controles in het intracommunautaire handelsverkeer in bepaalde levende dieren en produkten in het vooruitzicht van de totstandbrenging van de interne markt (PbEU L 224);

Gelet op de artikelen 29, 30, eerste en derde lid, en 31 van de Gezondheids- en welzijnswet voor dieren;

BESLUIT:

Artikel I
De Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 wordt gewijzigd als volgt:

A

Artikel 4, derde lid, komt te luiden:
Het verbod, bedoeld in het eerste lid, is niet van toepassing op herkauwers die: a. binnen een bedrijf worden verplaatst van een gebied naar een ander gebied; b. zijn geboren na 29 december 2006.

B

In artikel 11, eerste lid, wordt .herkauwers. vervangen door: herkauwers geboren voor 30 december 2006

C

Artikel 11, tweede lid, onderdeel b, komt te luiden:
b. de eigenaar of exploitant van het bedrijf waar de herkauwers worden aangevoerd er zorg voor draagt dat de betreffende herkauwers niet worden afgevoerd van dat bedrijf, tenzij het betreft afvoer naar een slachthuis of naar een in Nederland gelegen bedrijf.

D

Bijlage I bij de Regeling beperkingsgebieden bluetongue 2006 wordt vervangen door de in de bijlage bij deze regeling opgenomen Bijlage I.

Artikel II
Deze regeling wordt aan de media bekendgemaakt en treedt op 30 december 2006 in werking.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN
VOEDSELKWALITEIT,
Overeenkomstig het door de minister genomen besluit:
DE SECRETARIS-GENERAAL,
drs. C.J. Kalden

Bijlage

Bijlage I

20-kilometergebied

1. Vanaf de Belgische grens de Noordzee volgend in noordelijke richting tot aan De Grent.
2. De Grent volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Oude Zeeweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Beeklaan volgend in zuidoostelijke richting tot aan Provincialeweg (N206).

3. Provincialeweg (N206) volgend in noordoostelijke richting tot aan Leidsevaart.
4. Leidsevaart volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Leidsevaart (N444) volgend in zuidoostelijke richting tot aan A44.

5. A44 volgend in noordoostelijke richting tot aan Lisserdijk.
6. Lisserdijk volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Huigsloterdijk volgend in oostelijke richting tot aan A4.

7. A4 volgend in zuidelijke richting tot aan Noordeinde.
8. Noordeinde volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Zuideinde volgend in zuidoostelijke richting tot aan Doespolderweg (N446).

9. Doespolderweg (N446) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Ofwegen volgend in zuidelijke richting overgaand in Kerkweg (N446) volgend in oostelijke richting tot aan Vierambachtsweg.

10. Vierambachtsweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Woubrugseweg overgaand in Galjoen volgend in zuidelijke richting tot aan Brigantijn.
11. Brigantijn volgend in oostelijke richting overgaand in Jeltje de Bosch Kemperstraat volgend in oostelijke richting tot aan Kalkovenweg.

12. Kalkovenweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Koperweg volgend in oostelijke richting overgaand in Churchilllaan volgend in zuidelijke richting tot aan Burg Bruins Slotsingel

13. Burg Bruins Slotsingel volgend in oostelijke richting tot aan Eisenhowerlaan.
14. Eisenhowerlaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Prins Bernhardlaan volgend in zuidelijke richting overgaand in Conradstraat volgend in zuidelijke richting tot aan Goudse Schouw.

15. Goudse Schouw volgend in zuidwestelijke richting tot aan N11.
16. N11 volgend in noordoostelijke richting tot aan Goudse Rijpad.
17. Goudse Rijpad volgend in zuidelijke richting overgaand in Goudse Rijweg volgend in zuidelijke richting tot aan Reijerskoop.

18. Reijerskoop volgend in westelijke richting tot kruising met Zuidwijk.
19. Zuidwijk volgend in zuidelijke richting overgaand in Randenburgseweg volgend in zuidelijke richting tot aan Nieuweweg.

20. Nieuweweg volgend in oostelijke richting overgaand in Middelburgseweg volgend in zuidelijke richting overgaand in Kaagjesland volgend in oostelijke richting tot aan Reewal.

21. Reewal volgend in zuidelijke richting overgaand in Bloemendaalseweg volgend in zuidelijke richting tot aan A12/E25.

22. A12/E25 volgend in noordoostelijke richting tot aan Hoofdstraat.
23. Hoofdstraat volgend in noordwestelijke richting overgaand in Driebergseweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in 2e Dorpsstraat volgend in noordwestelijke richting overgaand in 1e Dorpsstraat volgend in noordwestelijke richting tot aan Utrechtseweg.
24. Utrechtseweg volgend in noordwestelijke richting overgaand in N237 volgend in westelijke richting tot aan Soestdijkseweg Zuid.

25. Soestdijkseweg Zuid volgend in noordelijke richting overgaand in Soestdijkseweg Noord volgend in noordelijke richting overgaand in Gezichtslaan volgend in noordelijke richting tot aan N234.

26. N234 volgend in oostelijke richting overgaand in Soesdijkseweg Noord (N234) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Soesdijkerweg (N234) volgend in noordoostelijke richting overgaand in N234 volgend in noordoostelijke richting overgaand in Blitsweg (N234) volgend in noordoostelijke richting tot aan Amsterdamsestraatweg (N221).
27. Amsterdamsestraatweg (N221) volgend in noordelijke richting overgaand in Zandheuvelweg (N221) volgend in noordwestelijke richting tot aan Wakkerendijk (N221).
28. Wakkerendijk (N221) volgend in noordelijke richting tot aan A1/E231.
29. A1/E231 volgend in noordwestelijke richting tot Rijksweg (A27).
30. Rijksweg (A27) volgend in noordelijke richting tot aan Waterlandse Weg (N305).
31. Waterlandse Weg (N305) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Gooise Weg (N305) volgend in noordoostelijke richting tot aan Spiekweg (N705).
32. Spiekweg (N705) volgend in zuidoostelijke richting tot aan Gelderseweg.
33. Gelderseweg volgend in zuidoostelijke richting tot aan Zeewolderweg (N707).
34. Zeewolderweg (N707) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Zeewolderdijk (N707) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Knardijk (N707) volgend in zuidoostelijke richting tot aan Knardijk (N302).

35. Knardijk (N302) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Ceintuurbaan (N302) volgend in zuidelijke richting tot aan Leuvenumseweg (N302).
36. Leuvenumseweg (N302) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Flevoweg (N302) volgend in zuidelijke richting overgaand in Meervelderweg (N302) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Kootwijkerweg (N302) volgend in zuidelijke richting tot aan A1/E30.

37. A1/E30 volgend in oostelijke richting tot aan A50.
38. A50 volgend in noordelijke richting tot aan Deventerstraat (N344).
39. Deventerstraat (N344) volgend in oostelijke richting overgaand in Rijksstraatweg (N344) volgend in oostelijke richting tot aan de Ijssel.
40. De Ijssel volgend in noordwestelijke richting tot aan Roland Holstlaan.
41. Roland Holstlaan volgend in noordoostelijke richting tot aan Zwolseweg (N337).
42. Zwolseweg (N337) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Ijsseldijk (N337) volgend in noordelijke richting tot aan Kozakkenweg.

43. Kozakkenweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Wetermansweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Oranjelaan.

44. Oranjelaan volgend in noordelijke richting overgaand in Dorpsstraat volgend in noordelijke richting tot aan Roeterdsweg.

45. Roeterdsweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Molenweg volgend in noordelijke richting tot aan Schuurmansweg.

46. Schuurmansweg volgend in oostelijke richting tot aan Boxbergerweg.
47. Boxbergerweg volgend in noordelijke richting tot aan Rozenvoorderdijk.
48. Rozenvoorderdijk volgend in noordelijke richting overgaand in Oude Deventerweg volgend in noordelijke richting overgaand in De Wessenberg volgend in noordelijke richting tot aan Van Dongenstraat.

49. Van Dongenstraat volgend in zuidoostelijke richting tot aan Horstweg.
50. Horstweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Wijheseweg (N756).
51. Wijheseweg (N756) volgend in noordoostelijke richting tot aan Nieuwe Deventerweg (N348).

52. Nieuwe Deventerweg (N348) volgend in noordelijke richting tot aan Heinoseweg (N35).
53. Heinoseweg (N35) volgend in noordwestelijke richting overgaand in Rondweg Heino (N35) volgend in noordelijke richting tot aan Berkendijk.

54. Berkendijk volgend in oostelijke richting tot aan Rozeboomseweg.
55. Rozeboomseweg volgend in noordelijke richting tot aan Strenkhaarsweg.
56. Strenkhaarsweg volgend in oostelijke richting tot aan Schoolstraat.
57. Schoolstraat volgend in oostelijke richting tot aan Parallelstraat.
58. Parallelstraat volgend in noordelijke richting tot aan Kanaaldijk.
59. Kanaaldijk volgend in oostelijke richting overgaand in Kerkstraat volgend in oostelijke richting overgaand in Statumweg volgend in oostelijke tot aan Korteveldsweg.
60. Korteveldsweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Hellendoornseweg.
61. Hellendoornseweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Hellendoornseweg (N347) volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Ommerweg (N347) volgend in zuidoostelijke richting tot aan Schaddenveldsweg.

62. Schaddenveldsweg weg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Hancateweg volgend in noordoostelijke richting overgaand in Hancateweg Oost volgend in noordoostelijke richting overgaand in Hancateweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Hammerweg.

63. Hammerweg volgend in zuidelijke richting tot aan Hellendoornseweg
64. Hellendoornseweg volgend in noordoostelijke richting tot aan Dalvoordeweg (N751).
65. Dalvoordeweg (N751) volgend in zuidelijke richting overgaand in Wierdenseweg (N751) volgend in zuidelijke richting overgaand in Hexelseweg (N751) volgend in zuidelijke richting tot aan Bekkenhaarsweg.

66. Bekkenhaarsweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Hammerweg volgend in oostelijke richting overgaand in Hammerweg (N749) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Westeinde (N749) volgend in noordoostelijke richting tot aan Aadorpweg.
67. Aadorpweg volgend in zuidoostelijke richting overgaand in Plesmanweg volgend in zuidoostelijke richting tot aan Kolthofsingel.

68. Kolthofsingel volgend in noordoostelijke richting tot aan Van Rechteren Limpurgsingel (N349).

69. Van Rechteren Limpurgsingel (N349) volgend in zuidelijke richting overgaand in Van Rechteren Limpurgsingel (N743) volgend in zuidelijke richting overgaand in Bornsestraat (N743) volgend in zuidelijke richting overgaand in Almelostraat (N743) Volgend in zuidelijke richting overgaand in Hoofdstraat (N743).

70. Albergerweg (N744) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Zenderseweg.
71. Zenderseweg (N744) volgend in noordelijke tot aan Ootmarsumseweg (N349)
72. Ootmarsumseweg (N349) volgend in noordoostelijke richting overgaand in Almeloseweg (N349) in noordoostelijke richting overgaand in Nieuw Almelosestraat (N349) in noordoostelijke richting overgaand in Rondweg (N349) in oostelijke richting tot aan Laagsestraat.

73. Laagsestraat volgend in noordoostelijke richting tot aan de grens van Nederland en Duitsland.

74. De grens van Nederland en Duitsland volgend in zuidelijke richting tot aan grens van Nederland en België.

75. De grens van Nederland en België volgend in noord-noordwestelijke richting tot aan de Noordzee.