1e persbericht van vrijdag 29 december 2006

Eindhoven, 29-12-2006 o Berichten uit de regio

Helmond: Inbraak in woning

Tussen donderdag 9.30 en 20.45 uur is ingebroken in een woning aan de Calsstraat. Een raam op de eerste verdieping stond open. Uit de woning werden een digitale camera, een navigatiesysteem, twee mobiele telefoons, een paspoort en een bankpas weggenomen.

Leende: Politie arresteert bestuurster voor rijden tijdens rijverbod

De politie heeft vrijdagochtend rond 0.15 uur een 28-jarige vrouw uit Bocholt (B) aangehouden op de Valkenswaardseweg. Zij had om 22.45 uur bij een controle in Eindhoven een rijverbod van twee uur gekregen omdat ze tegen de agenten vertelde dat ze even daarvoor alcohol had gedronken en drugs had gebruikt. Later op de avond zagen oplettende agenten zagen dat haar auto weg was. Ze hadden het vermoeden dat de vrouw toch is gaan rijden. Daarop werd het kenteken van haar auto doorgegeven. Korte tijd daarna zagen andere agenten de verdachte rijden over de Valkenswaardseweg. Hier werd ze aangehouden voor het rijden tijdens een rijverbod. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Beek en Donk: Verkeersongeval automobiliste en bromfietsbestuurder

Donderdag vond rond 17.50 uur op de kruising Bosscheweg-Wellestraat een verkeersongeval plaats tussen een 47-jarige automobiliste uit Beek en Donk en een 45-jarige bromfietser uit Helmond. De automobiliste reed over de Bosscheweg en kwam vanuit de Koppelstraat. Toen zij rechtsaf de Wellestraat wilde inrijden gaf ze geen voorrang aan de bromfietser die uit tegenovergestelde richting kwam over het brom-/fietspad op de Bosscheweg. De bromfietsbestuurder is met een gebroken voet en kneuzingen opgenomen in het ziekenhuis.

Valkenswaard: Politie houdt man aan met gestolen autoambulance

De politie heeft vrijdag rond 02.00 uur op de John F. Kennedylaan een 46-jarige man uit Zwanenburg aangehouden. Hij reed even daarvoor met zijn terreinwagen met daarachter een autoambulance op de Vest. Bij de autoambulance bleek het linkerachterlicht defect. Toen de man werd gecontroleerd kon hij geen autopapieren laten zien. In het systeem bleek de autoambulance ingevoerd te zijn als gestolen. Hierop werd de man meegenomen en ingesloten voor verder onderzoek. De autoambulance is in beslag genomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.