Persberichten Rijn&Venen, 12.15 uur

Utrecht, 29-12-2006

Vuurwerk aangetroffen

DE HOEF In een schuur aan De Hoef Oostzijde heeft de politie van het wijkteam De Ronde Venen in samenwerking met de Politie Milieu Dienst woensdagmiddag 27 december omstreeks 15.00 uur ongeveer 80 kg vuurwerk aangetroffen en in beslag genomen.

De politie was naar dit adres toegegaan naar aanleiding van binnengekomen informatie. Het vuurwerk bestond onder meer uit vlinderbommen, vuurpijlen, duizendklappers, kanonslagen en strijkers. Tegen de bezitters, een 43-jarige man en een 16-jarige jongen, beiden uit De Hoef, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongens gehoord inzake brand

BREUKELEN Twee jongens van 12 en 13 jaar uit Breukelen zijn op het politiebureau verhoord over de brand die zaterdagmiddag 23 december woedde in enkele garageboxen aan de Wiardi Beckmanstraat.

De twee verklaarden met behulp van pvc-buizen en sterretjes rookbommen te hebben gemaakt. Vervolgens hadden zij die aangestoken bij de boxen. Na ingesteld onderzoek kon de forensische opsporing vaststellen dat er in de boxen vuurwerk had gelegen. Uit de resten kon worden opgemaakt dat er één of meerdere Chinese rollen moeten hebben gelegen. De eigenaar van de garagebox met daarin het vuurwerk, een 54-jarige man uit Breukelen, zal hierover worden gehoord.

De ouders van de twee jongens zijn op het bureau in kennis gesteld. Met hen zal een schaderegeling worden getroffen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Tientallen meldingen overlast knallend vuurwerk

Rijn&Venen In vrijwel alle acht gemeenten van het district Rijn&Venen heeft de politie donderdag 28 december handenvol werk gehad aan het behandelen van meldingen over overlast knallend vuurwerk.

Daarbij werden 27 jeugdige personen betrapt op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Hun zaak wordt doorverwezen naar bureau HALT. Het vuurwerk dat zij in hun bezit hadden, is in beslag genomen. De politie blijft de komende dagen intensief controleren op het vroegtijdig afsteken van vuurwerk.

Bureau HALT
In samenwerking met de gemeente en bureau HALT worden de overtreders en hun ouders/verzorgers actief benaderd. Jongeren die worden betrapt op bezit/afsteken van vuurwerk, worden doorverwezen naar bureau HALT. Medewerkers van bureau HALT maken met de ouders/verzorgers afspraken voor het verrichten van de werkstraf. Deze intensieve aanpak moet leiden tot terugdringing van de overlast.

Vrouw aangehouden

MAARSSEN Een 47-jarige vrouw uit Maarssen is donderdag 28 december omstreeks 20.20 uur aangehouden op verdenking van bedreiging, belediging, openlijk geweld en vernieling.

De vrouw veroorzaakte problemen in een winkel in de wijk Zwanenkamp. De vrouw had inmiddels een ruit van de winkel vernield. Het winkelpersoneel vorderde de vrouw de winkel te verlaten wat zij niet deed waarop de politie werd ingeschakeld. Toen de politie de vrouw aanhield, verzette zij zich en uitte zij bedreigingen en beledigde de aanwezige politiemensen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.