Gemeente Etten-Leur

Het afsteken en verkopen van vuurwerk

Het afsteken en verkopen van vuurwerk

De slogan "Vuurwerk Research" vestigt dit jaar de aandacht op de gevaren van het afsteken van vuurwerk. Elk jaar gebeuren er ongelukken bij het afsteken van vuurwerk. Het opnieuw aansteken van vuurwerk met een beschadigde of te korte lont en het in de hand afsteken van vuurwerk, zijn de belangrijkste ongevalsoorzaken. Met name het gebruik van illegaal vuurwerk is een bron van ellende.

De veiligheid van het consumentenvuurwerk is geregeld in het Vuurwerkbesluit. Op de verpakking moet zijn aangegeven dat gebruik door consumenten is toegestaan, alsmede de naam van de fabrikant of importeur. Bovendien moet het vuurwerk voorzien zijn van een Nederlandstalige gebruiksaanwijzing. Legaal vuurwerk is alleen te koop bij de erkende winkels in Nederland. Ander vuurwerk is illegaal. Het in bezit hebben van illegaal vuurwerk is strafbaar.

Alleen van 31 december, 10 uur in de ochtend tot 1 januari, 2 uur in de nacht mag vuurwerk worden afgestoken. Bij het afsteken van vuurwerk dient men altijd rekening te houden met mens en dier en met omringende bebouwing. Het verkopen en afleveren van vuurwerk aan particulieren is alleen toegestaan op 28, 29 en 30 december.

Op zondag 31 december 2006 is verkoop en afleveren niet toegestaan. De twee verkooppunten in Etten-Leur zijn hiervan op de hoogte.

Op de flyer "Vuurwerk Research" (een uitgave van HALT Nederland/Mediahuis) staat informatie over vuurwerk en vuurwerkregels. Deze flyer is - zolang de voorraad strekt - gratis verkrijgbaar in het informatiecentrum in het stadskantoor. Op de website www.halt.nl staat de informatie ook. Kijk ook eens op de site van consument & veiligheid: www.veiligheid.nl

Week in...week uit
Verordeningen
Oud & Nieuw
Uit in Etten-Leur

Stadskantoor

Roosendaalseweg 4

4875 AA Etten-Leur
Tel: 076 - 502 40 00
Fax: 076 - 503 38 80

info@etten-leur.nl