Politie Zeeland


---


W-3523-2006 Overval op horecagelegenheid, Oost-Souburg
Politie Zeeland heeft een onderzoek ingesteld naar een overval die donderdagavond plaatsvond op een horecagelegenheid in Oost-Souburg.
Rond 21.10 uur is een medewerker van de horecagelegenheid door twee onbekende mannen, onder bedreiging, gedwongen om geld af te geven.
Toen hij dit niet (snel genoeg) deed namen de mannen de kassa met hierin een onbekend geldbedrag mee.
De kassa is kort na de overval leeg in de omgeving terug gevonden.

Z-3524-2006 Aanvulling op persbericht Z-3212-2006 (van 01-12-'06) Onderzoek naar geweldplegingen in Hulst (deze aanvulling heeft betrekking op het schuingedrukte deel van bericht 3212-2006
In het onderzoek naar de geweldplegingen in de nacht van 28 op 29 oktober 2006 zijn reeds verschillende verdachten aangehouden.
In het onderzoek naar de geweldpleging, waarbij ook een collega licht gewond raakte, zijn afgelopen week twee verdachten gehoord. Het gaat om twee mannen van 33 en 43 jaar oud, beiden uit de gemeente Hulst.
Het totaal onderzoek is hiermee afgerond.

Bijgevoegd:
Bericht Z-3212-2006 Onderzoeken naar geweldplegingen in Hulst
De Zeeuwse politie heeft de afgelopen weken uitgebreid onderzoek gedaan naar een aantal geweldplegingen, die eind oktober in het centrum van Hulst hebben plaatsgevonden.

Naar aanleiding van de geweldplegingen in de nacht van 27 op 28 oktober 2006, zijn vier personen aangehouden. De incidenten vonden plaats in een
horecagelegenheid in het centrum van Hulst en verplaatsten zich naar de openbare weg voor het pand. Bij deze geweldplegingen konden, kort na de gepleegde feiten, vier verdachten worden aangehouden. Door hen werd gebruik gemaakt van honkbalknuppels. Er vielen enkele gewonden waarvan er eentje zelfs met een hoofdwond moest worden overgebracht naar het ziekenhuis. De andere gewonden liepen door slagen met de honkbalknuppel, ook behoorlijke verwondingen op. Twee van de destijds aangehouden verdachten zitten, op last van Justitie, nog steeds vast. Het gaat hier om een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel en een 19-jarige man uit Terneuzen.

Bij geweldplegingen een dag later, dus van 28 op 29 oktober, raakten twee personen zwaar gewond. Een derde persoon raakte gewond aan het hoofd, doordat met kracht een glas tegen zijn hoofd was gegooid. Naar aanleiding van het onderzoek, dat de Zeeuwse politie heeft ingesteld, naar de laatste geweldplegingen, zijn de laatste weken nog een zes verdacht aangehouden. Dit Betreffen twee 18-jarige mannen; twee 19 jarige mannen en een 20-jarige man allen uit de gemeente Hulst en een 22-jarige man uit Axel.

Bij de onderzoeken zijn tientallen personen/getuigen gehoord. De onderzoeken zijn nog niet helemaal afgerond en nog meer aanhoudingen worden dus niet uitgesloten.

Tijdens de onderzoeken is intensief samengewerkt met de gemeente Hulst en horecaondernemers. Dit alles in het kader van het veilig kunnen uitgaan in Hulst.


---- --