Politie Gelderland-Midden

Politie vindt illegaal vuurwerk in kelderbox woning
Publicatiedatum: 29-12-2006 14:01:03

Arnhem - Door agenten van het regionale vuurwerkteam van de politie Gelderland-Midden is donderdagmiddag een partij illegaal vuurwerk aangetroffen in de kelderbox van een woning in de Arnhemse wijk Over het Lange Water. De bewoner, een 30-jarige Arnhemmer, werd aangehouden. De vondst was een gevolg van een politieonderzoek elders in Nederland, waarbij het vermoeden rees dat er bij de Arnhemmer een partij vuurwerk zou liggen. De partij, ongeveer 36 kilo, bestond uit diverse soorten sier- en knalvuurwerk en is in beslag genomen. Het bleek niet alleen te gaan om vuurwerk dat niet aan de Nederlandse veiligheidseisen voldoet, ook de wijze waarop het vuurwerk was opgeslagen leverde gevaar op voor de woonomgeving. De 30-jarige Arnhemmer bleek bovendien nog gezocht te worden voor een ander misdrijf en is ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Mannen opgepakt na vechtpartij

Publicatiedatum: 29-12-2006 14:00:14

Arnhem - Twee Arnhemse mannen van 20 jaar zijn in de nacht van donderdag op vrijdag door de politie in hun woonplaats aangehouden na een vechtpartij. De twee worden ervan verdacht op de Hoogstraat een 22-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen. Het slachtoffer wist aan zijn belagers te ontkomen en klampte even later twee surveillerende agenten op straat aan. Aan de hand van signalementen konden de twee Arnhemmers even later op de Langstraat worden ingerekend. Volgens het slachtoffer zouden de twee zonder aanleiding zijn gaan slaan nadat hij een praatje met de twee zou hebben aangeknoopt. Beide Arnhemmers zijn voor onderzoek ingesloten. Door het slachtoffer, dat niet zichtbaar gewond was geraakt, is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietser aangereden en gewond

Publicatiedatum: 29-12-2006 13:59:27

Arnhem - Een 72-jarige Arnhemse bromfietser is donderdagmiddag op de Oranjewachtstraat in zijn woonplaats gewond geraakt nadat hij was aangereden door een auto. De man is met beenletsel naar het ziekenhuis gebracht. De aanrijding gebeurde rond half drie, toen een 33-jarige automobiliste en plaatsgenote van het slachtoffer op de Oranjewachtstraat linksaf de Eusebiusbinnensingel op draaide. Daarbij zag ze de bromfietser, die haar tegemoet kwam en rechtdoor wilde, kennelijk over het hoofd. Volgens de politie was er geen drank in het spel.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Koperen zadelmallen buitgemaakt bij bedrijfsinbraak
Publicatiedatum: 29-12-2006 13:58:32

Dieren - Bij een bedrijfsinbraak aan de Kanaalweg in Dieren is een nog onbekende hoeveelheid koperen zadelmallen buitgemaakt. Ook zijn de daders aan de haal gegaan met een aanhanger van het bedrijf. De inbraak werd donderdagochtend ontdekt door een werknemer en moet hebben plaatsgevonden in de nacht van woensdag op donderdag. De daders wisten binnen te komen door toegangsdeuren van het bedrijf open te breken. De politie sluit niet uit dat het de daders te doen is geweest om het koper. Het is dan ook aannemelijk dat men probeert de koperen zadelmallen als oud ijzer te koop aanbiedt. De politie vraagt personen of bedrijven, waar de zadelmallen te koop worden aangeboden, zich te melden. Ook getuigen, die mogelijk iets hebben gezien of gehoord van de inbraak, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden na mishandeling

Publicatiedatum: 29-12-2006 13:57:48

Arnhem - De politie van Arnhem heeft donderdagavond een 26-jarige Arnhemmer aangehouden wegens mishandeling van een 63-jarige plaatsgenoot. De twee hadden ruzie gekregen over een zitplaats in een opvanggelegenheid in de stad. Daarbij zou de 26-jarige het slachtoffer hebben geschopt en geslagen. Het slachtoffer had daardoor verwondingen opgelopen en meldde zich bij de politie voor aangifte. De 26-jarige verdachte kon aan de hand van een signalement even later worden aangehouden. De man heeft inmiddels bekend en is weer vrijgelaten. Justitie besloot de Arnhemmer te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Winkeldieven tegen de lamp gelopen

Publicatiedatum: 29-12-2006 13:56:49

Arnhem - In Arnhem zijn donderdag drie verdachten van winkeldiefstal tegen de lamp gelopen. Het gaat om een 27-jarige vrouw, een 16-jarig meisje en een 18-jarige jongen allen uit Arnhem. De 27-jarige vrouw zit nog vast. Zij werd bij een zaak aan de Steenstraat door beveiligers in de kraag gevat nadat ze daar textielwaren zou hebben gestolen. De vrouw werd aan de politie overgedragen en bekende bij nog meer winkels in de stad goederen te hebben gestolen met een totale waarde van ruim 90 euro. Het 16-jarige meisje en de 18-jarige jongen werden aangehouden bij een warenhuis aan het Johnny van Doornplein nadat ze parfum ter waarde van ruim 30 euro zouden hebben gestolen. Van het meisje kon dat echter niet worden aangetoond waarop zij werd vrijgelaten. De jongen bekende de diefstal en kreeg een boete van 130 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verdachte straatroof vrij, andere verdachte opgepakt
Publicatiedatum: 29-12-2006 13:56:06

Arnhem - De 20-jarige Arnhemmer die donderdagochtend vroeg door de politie was aangehouden op verdenking van de betrokkenheid bij een straatroof op een 19-jarige Duivenaar is weer op vrije voeten. Wel heeft de politie een tweede verdachte opgepakt. Het gaat om een 18-jarige jongen, eveneens uit Arnhem. Uit onderzoek was gebleken dat de 20-jarige wel bij het voorval was geweest maar feitelijk niets zou hebben gedaan. Bij het onderzoek kwam wel de 18-jarige verdachte in beeld. Hij meldde zich in de loop van donderdagmiddag en werd aangehouden in het politiebureau. De jongen is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---