Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Ermelo - Overval op tankstation; onbekend geldbedrag         |
|     |buitgemaakt                                                  |
Twee onbekende mannen hebben donderdagavond (28/12) een tankstation aan de Hamburgerweg overvallen. Ze zijn er met een onbekend geldbedrag vandoor gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen om contact op te nemen.

De overval vond rond 20.20 uur plaats. Agenten gingen na de melding direct ter plaatse, maar troffen niemand meer aan. Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat een medewerkster alleen in de tankshop was toen er twee onbekende mannen de shop binnenkwamen. Eén van hen eiste geld van de medewerkster; de ander bleef bij de deur op de uitkijk staan. Daarna zijn beide mannen er te voet in de richting van de Bothastraat vandoor gegaan.

De eerste man is tussen de 1.75 meter en 1.80 meter lang en heeft een getinte huidskleur. Hij droeg donkere bovenkleding met een capuchon, een blauwe spijkerbroek en handschoenen. Hij heeft een tenger postuur en sprak Nederlands met een buitenlands accent.

De tweede man is tussen de 1.80 meter en 1.85 meter lang en heeft eveneens een getinte huidskleur. Hij droeg een blauwe spijkerbroek en donkere bovenkleding. Hij heeft een tenger postuur en sprak Nederlands met een buitenlands accent.

De politie heeft in deze zaak een nader onderzoek ingesteld en verzoekt getuigen die iets verdachts in de omgeving hebben gezien of andere informatie hebben om contact op te nemen. Men kan bellen met 0900-8844.

|     |Heerde - Vijf woningen door het dievengilde bezocht       |
Vijf woningen in Heerde hebben in de nacht van woensdag op donderdag (28/12) ongewenst bezoek gehad van het dievengilde. De benadeelden hebben inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaken in onderzoek. Getuigen die iets verdachts hebben gezien of andere informatie hebben worden verzocht om contact op te nemen.

Er is bij de politie aangifte gedaan van diefstal uit een woning aan de Molenkampweg. De diefstal heeft in de nacht van woensdag op donderdag plaatsgevonden, en werd donderdagochtend omstreeks 07.00 uur ontdekt. Men is de woning binnengekomen door het slot van een deur te forceren. Eenmaal binnen heeft men meerdere ruimtes doorzocht. Hierbij is onder meer een jas en bankpas verdwenen.

Een bewoner van de Emmalaan in Heerde heeft aangifte gedaan van inbraak in zijn woning. De inbraak heeft tussen 00.30 uur en 07.30 uur plaatsgevonden. Men kon de woning binnenkomen door het slot van een deur te forceren. Eenmaal binnen heeft men onder meer een klein geldbedrag weten weg te nemen.

Een tweede woning aan de Emmalaan kreeg eveneens ongewenst bezoek. Men is tussen 01.30 uur en 06.00 uur in de woning geweest. Op dit moment is niet bekend hoe men de woning heeft kunnen binnenkomen. Eenmaal binnen heeft men een aantal kasten in de woning doorzocht. Uiteindelijk heeft men een klein geldbedrag weten weg te nemen.

Een derde woning aan de Emmalaan werd ook door het dievengilde bezocht. Hier wist men de woning echter niet binnen te komen, zodat het bij een poging bleef.

De politie heeft tevens aangifte opgenomen van diefstal uit een woning aan de Korenweg. Deze diefstal heeft tussen 02.00 uur en 07.15 uur plaatsgevonden. Men kon de woning vermoedelijk binnenkomen door een niet afgesloten deur. Men wist hier onder meer een jas weg te nemen.

De politie heeft in deze zaken een nader onderzoek ingesteld. Of de zaken met elkaar verband houden, is onderdeel van het politieonderzoek. Getuigen die iets verdachts hebben gezien of informatie hebben over deze diefstallen worden verzocht te bellen via 0900-8844.

|     |Putten - Politie zoekt getuigen aanrijding                |
De politie is een onderzoek gestart naar de aanleiding en toedracht van een incident op donderdag (28/12) waarbij twee automobilisten op de kruising Zuiderveldweg / Harderwijkerstraat met elkaar in botsing zijn gekomen. Eventuele getuigen van het incident worden verzocht om contact op te nemen met de politie.

De melding van het incident kwam omstreeks 23.45 uur bij de politie binnen. Toen agenten ter plaatse gingen werd duidelijk dat een 74-jarige automobiliste uit Ermelo en een 30-jarige automobiliste uit Putten met elkaar in botsing waren gekomen. De automobiliste uit Ermelo heeft zich met pijnklachten aan onder meer haar knie onder doktersbehandeling gesteld. De auto's (een blauwe Opel Agila en een zwarte Audi) raakten door de botsing zodanig beschadigd dat ze moesten worden afgesleept.

Beide betrokkenen zijn door de politie gehoord en hebben een verklaring afgelegd. De politie heeft echter nog niet de precieze aanleiding en toedracht van het incident kunnen vaststellen. Daarom roept zij eventuele getuigen van het incident en mensen die andere informatie hebben op om zich te melden. Zij kunnen bellen via 0900-8844.

Einde berichten


---

---- --