Golf van brandstichtingen in Boxmeer

Boxmeer, 29-12-2006

In de nacht van donderdag op vrijdag is op een zevental plaatsen in Boxmeer brand gesticht. In alle gevallen werden autos of campers in brand gestoken en enkele gevallen sloeg de brand over naar woningen.

In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 december tussen middernacht en 03.30 uur kwamen bij de politie zeven meldingen binnen van branden. In bijna alle gevallen ging het om in brand gestoken autos of campers. Op de Bernhardstraat werd een klein brandje gesticht bij het pand wat eerder dit jaar al door brand werd verwoest.

De branden en de gevolgen


· Een auto onder een carport aan Raaf werd in brand gestoken. De brand sloeg over naar de woning die geheel werd verwoest. Ook de naastgelegen woning liep schade op. De bewoner van de eerste woning wist op het laatste moment nog uit de woning te komen, door boven uit het raam te klimmen en via een platdak via de woning van de buren naar beneden te gaan.


· Aan de Dr. Peelenstraat werd een brand gemeld in een camper, die vlak naast een woning geparkeerd stond. Dankzij de oplettendheid van de melder en het snelle optreden van de brandweer, kon voorkomen worden dat de brand oversloeg naar de woning.


· Aan de Jozef Israëlsstraat werd een auto die bij een schuur achter een woning stond in brand gestoken. De brand sloeg over naar de schuur en de schutting bij de woning. Dankzij ingrijpen van de brandweer kon voorkomen worden dat de brand doorsloeg naar de woning. De schuur die in brand was geraakt is direct verbonden met de woning.


· Een auto onder een carport aan de Pieter Brueghelstraat werd in brand gestoken. Door de brand werd ook de gevel van het huis zwart geblakerd. De brandweer kon voorkomen dat de woning in brand raakte.


· Achter het gemeentehuis aan het Raadhuisplein werd brandgesticht. Geblakerde muren waren het resultaat.


· Een begin van brand bij een camper aan de Roek kon door voorbijgangers worden geblust. De schade bleef hier beperkt.

Onderzoek

De afgelopen maanden is de gemeente Boxmeer herhaaldelijk geconfronteerd met auto branden. Ook is in Boxmeer eerder een onderzoek gedaan naar brandstichtingen eerder dit jaar. Dit onderzoek heeft ertoe geleid, dat een aantal jongeren uit Boxmeer zijn aangehouden.

De autobranden van de laatste maanden en vooral de branden van de afgelopen nacht, waarbij het aan getuigen en het optreden van de brandweer te danken is dat er geen slachtoffers zijn gevallen, worden door de politie erg serieus genomen. De politie van het politiedistrict Land van Cuijk heeft dan ook 10 man vrijgemaakt om zich met het onderzoek van deze branden bezig te houden.

Opletten

Verder doet de politie een dringend verzoek aan de bewoners van Boxmeer, oplettend en attent te zijn voor verdachte zaken en deze zeker te melden bij de politie.

De politie is bereikbaar op het telefoonnummer 0900-8844. Mocht u fotos hebben van verdachte situaties of van de branden, stel ze dan beschikbaar aan de politie.